Extravagante vergoedingen

Banken zijn niet de enige instanties waar het vrij normaal is om hoge salarissen en bonussen uit te keren. De inkomsten van directeuren en bestuursleden van grote ondernemingen zijn ook niet te verwaarlozen, evenals die van bijvoorbeeld tv-presentatoren. Het grote verschil is echter dat zij die honderdduizenden of miljoenen alleen krijgen als ze goed werk afgeleverd hebben en als er winst gemaakt is. Zodra het slecht gaat met een bedrijf of als het programma flopt is het over. En… er kan niet bij de staat worden aangeklopt om financiële steun.

Bij de banken kan dat wel en dat is nu juist waar een groot deel van de bevolking woest over is. Toch zijn de banken niet de enigen die deze praktijken al dan niet met succes toepassen. Grote voetbalclubs die de plaatselijke of nationale eer moeten verdedigen doen het ook. Zij kopen (te) dure spelers aan en laten het geld goed rollen. Op het moment dat de kas leeg is en men normaal gesproken failliet zou gaan, vraagt men steun bij geldschieters, vaak de gemeente of het rijk. Ze krijgen die steun ook en dat weten ze. Daarom maken ze keer op keer het geld lekker op. Ze weten dat ze toch niet hoeven te sparen tijdens de vette jaren om klappen op te kunnen vangen in de magere jaren.
Zo leren ze het nooit, net als de banken, en daar zijn we terecht kwaad over.

Zie ook: http://www.nusport.nl/uitgediept/2304761/veel-grote-voetbalclubs-nagenoeg-failliet.html

http://925.nl/archief/2009/03/05/kan-feyenoord-eigenlijk-wel-failliet

Advertentie

2 Reacties op “Extravagante vergoedingen

  1. Natuurlijk ben ik het er helemaal mee eens om dat “graai” gedrag te laten stoppen. Als ik mijn werk goed doe, krijg ik ook geen extra beloning. Gewoon je werk doen. Zeker als de salarissen van die “top” in de tonnen ligt, vind ik dit schandalig gedrag.
    Maar wat of hoe kunnen we hier iets aan doen?

  2. Er is van alles te doen. Van een boze brief sturen, tot je spaargeld naar een andere bank overmaken en evt. ook je betaalrekening verhuizen. Wel laten weten waarom je dat doet. Er zijn banken die geen bonus cultuur hebben. Kijk bij http://www.eerlijkebankwijzer.nl voor meer informatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.