Waarom?

Waarom je geld verhuizen? Als je je geld onderbrengt bij banken die ermee speculeren, investeren in verkeerde zaken en zichzelf ermee verrijken, moet je je afvragen of dat wel de juiste plek is om je zuurverdiende geld naartoe te brengen.

Kies liever voor een bank die je kunt vertrouwen, waar je geld uitgeleend wordt aan verantwoorde bedrijven, projecten, particuliere hypotheken enz. Dan ontvang je niet alleen rente op je spaargeld, maar help je mee om een stabiele duurzame samenleving op te bouwen.

Inplaats van je geld ‘lenen’ aan een stelletje professionele gokkers die – als hun verliezen te groot zijn – hun hand bij de overheid ophouden. Oftewel jouw belastinggeld gebruiken om hun eigen falen af te dekken.

Alle banken die door de overheid overeind moeten worden gehouden zijn eigenlijk per definitie verdacht. Het is toch ook raar dat een bedrijf de gemaakte winsten zelf opstrijkt en aan aandeelhouders uitbetaalt, maar de verliezen niet op zich neemt. Dat klopt niet. Dat is geen gezonde bedrijfsvoering.

Op deze site kun je allerlei argumenten vinden om over te stappen, en allerlei manieren. Het is de moeite waard daar eens goed over na te denken.

Advertentie

2 Reacties op “Waarom?

  1. Het is tijd dat ver een vereniging van spaarders komt, om een vuist tegen de banken en de overheid te maken, niet alleen de bankiers hebben zich zelf verrijkt maar ook de enorm klungelende overheid, zowel landelijk en Europees.
    Overheden hebben bewust de rente van de ECB laag gehouden om ten koste van de spaarder , waaronder vele kleine zelfstandigen, die met spaargeld- en koopsompolis-uitkeringen een fatsoenelijke oude dag dachten te hebben. Maar nee, ons geld wordt gebruikt om het falen van de politici te maskeren.

  2. ik vindt dat de politiek gefaalt heeft door de rente zo laag mogelijk te houden door de ecb en al die europeese banken ook in nederland kunnen ze er wat van,minister de jager weet de bedragen ook niet meer wat een schade is ,en dat is een cda man maar dat kan ook iemand van de pvda zijn die net zo doen ,is het de schuld de nederlandsche bank wil ik graag weten door duisenberg en lubbers en wim kok

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.