Meedoen!

U kunt zich abonneren op deze site. In de linker kolom geeft u uw e-mailadres op, en elke keer dat een nieuw artikel verschijnt, krijgt u hiervan bericht per e-mail.
We nodigen ook iedereen uit bijdragen te leveren. Dat kan door reacties te schrijven op bestaande artikelen, die daarna eerst aan de redactie worden voorgelegd, en daarna gepubliceerd worden of gemotiveerd afgewezen.
Of door (langere of speciale) teksten naar ons te sturen, die dan gepubliceerd kunnen worden.
Mail daarvoor naar robvaneeden@gmail.com

Advertentie

8 Reacties op “Meedoen!

 1. weet iemand of
  1. er binnen afzienbare tijd een uniform Europees banknummer komt? Ik las zoiets; 19 cijfers voor iedereen. (zo ja, dan stel ik mijn overstap betaalrekening nog even uit)
  2. Is het zo dat erover wordt gesproken dat we t.z.t. ons oude betaal-bankrekeningnummer mee kunnen nemen naar een willekeurige andere bank? Dit lijkt trouwens in tegenspraak met mijn eerste punt.

  Dit i.v.m. het timen van mijn overstap, ik heb het liefst zo min mogelijk werk eraan. Ik zou graag mijn giro/ING-nummer mee willen nemen, ben er al zo lang mee opgegroeid. Dus als zoiets i.d.d. binnen een paar jaar KAN, wacht ik nog even.

  Spaargeld heb ik er al heel lang niet meer, dat staat verdeeld over de top 5 banken, wordt soms wat herschikt alnaar gelang de ontwikkelingen op rentegebied, met af en toe een mooie deposito.

  • Ik heb vroeger bij de Amro bank gewerkt en later bij de ABN. Mijn rekening nummer kon ik meenemen naar de Amro bank later, toen was het nog geen ABN/Amro bank. Ik vind het vreemd dat dit dan nu niet meer kan.
   Ik spreek wel over 30 jaar geleden.

 2. Beste Hetty,
  Volgens welingelichte kringen komt het Europese uniforme nummer er wel, maar hoe lang dat gaat duren is onduidelijk.
  Nog onduidelijker is wanneer je met je eigen nummer kunt migreren. Dat kan in ieder geval pas als dat uniforme nummer is ingevoerd, maar het zal zeker nog ‘jaren’ duren volgens de Kamerleden (uit de oppositie) die dit voorstellen.

 3. Beste heer van Eeden, op de eerste plaats mijn complimenten voor alle werk wat U en Uw vrouw hebben verricht. Ik ben in het bezit van al de boeken die U en Uw vrouw hebben uitgegeven. Hierdoor heb 1 jaar uitgetrokken om alles te lezen en uit te zoeken en heb ik 2 maanden terug de overstap gemaakt door mijn spaargeld te verhuizen en onder te verdelen onder een 5tal spaarbanken die door U goed worden aangeschreven en, niet geheel onbelangrijk, waar ik me goed bij voel.
  Mijn dank…
  met vriendelijke groet
  Nannie

 4. Het stappen plan is uit mijn hart gegrepen. Dit plan pas ik al enkele jaren toe met het gevolg, dat ik regelmatig van internet spaarbank verwissel. Momenteel zit ik met mijn internetspaarrekening bij LeasePlanBank, welke helaas voorlopig met een klanten stop te maken heeft en dus niet bij de 15 top banken is opgenomen met momenteel een rente van 2,98% aan lopende internetsparen.
  Deze week bij een bespreking met mijn belasting consulent ( nieuw ) merkte hij lachend op,dat hij nog nooit zo’n lange lijst aan banken heeft gezien., waarop ik hem antwoorde dat ik dan ten alle tijden wederom gebruik kan maken van deze bank indien nodig bij opkomende groei stuipen van de rente.
  M.v.g.
  ABY VLEESCHHOUWER

 5. @Hetty: het Europese banknummer wat je waarschijnlijke bedoeld is je IBAN. Het bestaat al jaren, al zie je het niet, en wordt afgeleid van je huidige bankrekningnr, waar een aantal cijfers voor je land en voor je bank aan worden toegevoegd. Vooraan ergens.
  Details op http://www.overopiban.nl/

  • nee iban bedoelde ik niet, dat ken ik wel. ik bedoel de invoering van een eur. banknummer in plaats van onze huidige. maar dat duurt nog even weet ik inmiddels. daarom ben ik toch per 1 januari van bank veranderd!

   • of miss is het toch zo’n iban nummer. in dat geval had ik dus mijn oude bij overstap niet kunnen meenemen want die blijven er in verwerkt. of juist wel. affijn, ik heb al n ander nummer, dondert niet meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.