Hoe?

Hoe je geld verhuizen?
Bij mij duurde het een aantal maanden voordat ik zover was om mijn geld bij te verhuizen naar een andere bank. Vooral het opzeggen van mijn betaalrekening vond ik moeilijk en lastig. Het was een werkje dat bovenaan op mijn lijst stond, maar keer op keer werd uitgesteld. Uiteindelijk kon ik geen smoesjes meer bedenken en kreeg het voor elkaar. Voor een zakelijke rekening én voor een privérekening. Dat leverde informatie op over hoe je het moet aanpakken en het Stappenplan is daarvan het resultaat. Het is echt te doen, als je er rustig voor gaat zitten en je er even goed in verdiept.

Eerst alleen je spaargeld weghalen
Maar voor andere twijfelaars en uitstellers is er wellicht nog een tussenoplossing. Je kunt ook beginnen met alleen je spaarrekening(en) op te zeggen en je spaargeld onder te brengen bij de bank van je keuze. Kijk wel even of je het boetevrij kunt opnemen. Bij zogenaamde basis/bonus rekeningen verspeel je je bonus als je niet een bepaalde periode volmaakt.
Heb je ook een of meerdere deposito’s dan is het handig uit te zoeken wat de datum is waarop die vrijkomen. Dan is het slimmer om daarop te wachten zodat je geen boete hoeft te betalen bij eerder opnemen. Begin dus met het geld van gewone spaarrekeningen weg te halen, en daarna het geld van spaarrekeningen met voorwaarden en/of deposito’s.
Ook dit staat allemaal in het Stappenplan beschreven.

Welke bank kiezen?
Zoek op sparen.startpagina.nl en www.vanspaarbankveranderen.nl uit welke bank veilig is, welke rente die geeft. Bij de Eerlijke bankwijzer kun je ook nog nagaan wat de werkwijze van banken is op het terrein van kinderarbeid, bonuscultuur, wapenhandel, milieu, klantvriendelijkheid enz.

Misschien wil je je eigen bank dan ook nog meedelen waarom je je spaargeld daar weg haalt. Dat is belangrijk, want je gaat niet voor niets weg. Als veel mensen die moeite doen zal dat op den duur zeker effect hebben.
Misschien laat je het ook wel zo als je verder tevreden bent over de diensten en service, maar als dat niet zo is, ga dan (als je daar aan toe bent) over tot de volgende stap en haal je ook je betaalrekening daar weg.
De Overstapservice kan je daar overigens prima bij helpen.

Hanneke van Veen

PS Over het kiezen van welke bank: lees HIER verder.

4 Reacties op “Hoe?

  1. Wil graag van bank veranderen maar ING is volgens mij de enige bank die indertijd op zich heeft genomen de oudere postbankklanten zonder internet een rekening aan te laten houden.
    Als u mij een bank noemt waar dit ook kan kan ik over veranderen nadenken.

  2. Er zijn meerdere scenario’s denkbaar , maar voor mij persoonlijk ? Ik spaar niet meer , ik ben 54 jaar en heb mn schaapjes op het droge , dat heet : woning , werk & goed lopend gezin . Ik zorg voor een reserve van ca 5-10 duizend euro , voor het geval de auto, wasmachine , cv ketel of wat dan ook defect gaat , maar dat is het dan ook .
    De betaalrekening blijft gewoon , waarheen zou ik kunnen overstappen ? Welke bank is uberhaupt te vertrouwen ? Als de euro keldert met het Griekenland syndroom en alle ellende van dien , geloof ik helemaal niet meer in de hele euro , met het rechtbreien van alle ” foute” landen in het verleden , domweg om ze erbij te hebben . Ik leef gewoon op dit moment en geniet van mn centen . Niks meer oppotten voordat de hele euro geen moer meer waard is …. Ik had al eerder gezien : geld wegzetten op een bank …. als particulier kun je in het doomscenario gewoon naar al je centen fluiten en dan heb je NIETS meer .

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.