Nederlanders eisen koerswijziging financiële sector

Onderzoeksbureau Motivaction heeft in samenwerking met het Sustainable Finance Lab een eerste opinieonderzoek uitgevoerd naar de mening van Nederlanders over de rol en toekomst van de financiële sector en het thema duurzaamheid.
Belangrijkste conclusies zijn:

Advertentie

2 Reacties op “Nederlanders eisen koerswijziging financiële sector

 1. Deze uitkomst is wmb een collectieve motie van wantrouwen tegen het hele financiele systeem. Elke minister die met een dergelijke uitkomst zou worden geconfronteerd zou de eer aan zich zelf houden.
  Wat verder opvallend is, is het grote draagvlak voor duurzaamheid, robuustheid en non-nonsense dienstverlening. Maar in bijv. het stemgedrag politiek zie ik dat bijna niet terug. Is er een verklaring voor het feit dat mensen politiek gezien anders stemmen dan in dit soort enquetes? Is de systematiek van onderzoek daar een oorzaak in? En nog anders: hoe zou deze stem in dit onderzoek nu politiek kunnen landen?

  • De partijpolitiek van elke partij vóór elke verkiezingsdatum is NOOIT helder of wordt na de verkiezingen steeds weer anders in hun straatje uitgelegd. Kiezersbedrog bestaat in hun eigen partij niet; dat vindt altijd plaats bij de andere partijen.
   Wat zou er gebeuren als er werkelijk niemand meer een stem zou uitbrengen? Of gaan ze dan zich melden bij het wachtgeldloketje?
   M.i. dienen de banken, die met hun “slimme” produkten en handelwijze de huidige rotzooi veroorzaakt hebben, ZELF opdraaien voor de kosten c.q. verliezen en niet de gewone burger.
   En zeker nooit een bonus uitgekeerd krijgen voor wanprestaties uit het verleden. Trouwens, bank- en verzekeringsmaatschappij- salarissen zijn m.i. hoog genoeg aan de top.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.