Houdt het dan nooit op?

Moet je die druiloor nu zien: Jamie Dimon, topman bij J.P. Morgan Chase, erkent vandaag dat zijn bank grote fouten heeft gemaakt die tot een miljardenverlies leidden. Foto Reuters/Keith Bedford

Vandaag melden de media dat de JP Morgan Chase maar liefst 2 miljard dollar (tweeduizend miljoen dus!) heeft “verspeeld” in de afgelopen zes weken. Alsof er geen crisis is geweest en alsof ze daar niets van hadden kunnen leren. Houdt het dan nooit op? Kunnen we daar met z’n allen nou echt niets aan doen?
Ook in Europa is er (nog?) geen licht aan het einde van de tunnel. De Duitse econoom Daniel Gros zegt: “De volgende crisis komt eraan,” omdat de banken zich wederom misdragen en de schade verhalen op… Ja, op wie zou dat nou zijn?

Advertentie

3 Reacties op “Houdt het dan nooit op?

 1. Engeltje Harwig meldde: ” Maar Rob, heb je deze video gezien? Voor het eerst bericht de reguliere pers over de officiële aanklacht tegen het huidige bankieren, met medewerking van het ministerie van financiën, in Zuid-Afrika weliswaar, maar toch, het begin is er.”

 2. Dit gaat een hele lange weg worden om de welvaart wereldwijd financieel te zekeren.
  Probeer maar te voorzien hoe je grote financiele partijen buitenspel gaat zetten.
  Ze zijn al gewend om over de ruggen van anderen te handelen.
  Maar van mij mag het spel gaan beginnen.
  Te beginnen met banken alleen geld uit te laten lenen, dat ze in kas hebben.
  Ik denk dat in no time de waarde van mijn huis naar een tiende deel daalt. Maar dat moet ook wel anders wordt er niks verkocht. Sparen voor je huis gaat dan ook weer lonen. En ook voor iedereen

 3. Twee jaar na verhuizing van NL en de Uitvinderswijk, heb ik genoeg afstand kunnen nemen om iets opmerkelijks te constateren. Inderdaad lijkt achteraf er geen andere betere locatie als Den Haag om tegen hedge funds te gaan strijden. Strategisch gezien. Nogal veel succes gewenst met het initiatief, en Mevrouw Ranzato voor het opvolgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.