Dansfilm over blogs Luyendijk

Over de Banking Blogs van Joris Luyendijk in The Guardian is een film gemaakt. Niet een documentaire of een drama, maar een dansvoorstelling. Dat zei de auteur woensdag in De Wereld Draait Door.

Dansers boek Luyendijk

 Adrenaline

De dansers zijn afkomstig van drie topgezelschappen: het Nederlands Dans Theater, het Nationale Ballet en de Rambert Dance Company. Zelf zien ze veel overeenkomsten zien met de wereld van bankiers, zo vertelde Luyendijk in DWDD . “Ze reizen de wereld over om hun kunstje te doen, ze verblijven in dure hotels en iedereen is zeer competitief ingesteld. De adrenaline suist door hun aderen.”

Lanoye

Joris Luyendijk bij DWDD

Luyendijk, woensdag in DWDD.

De dansfilm is niet de enige spin-off van de blogs. De Vlaamse auteur Tom Lanoye schreef naar aanleiding van de interviews van Luyendijk het boek Gelukkige slaven en daarnaast is er een proefschrift op komst.

Glamour en stress

De film heet Voices of Finance en is gemaakt door Clara van Gool. Tien personages worden getoond in de financiële wereld van de Londense City met een cultuur vol competitie, uitputting, onzekerheid, glamour en stress. De uitzending is op zondag 27 december om 13.00 uur op NPO 2.

Peiling

Beeld poll Toekomst van VjG

Klik om naar de peiling te gaan.

Hebt u al meegedaan aan de peiling van Verhuis je geld? Hartelijk dank!

Advertentie

3 Reacties op “Dansfilm over blogs Luyendijk

  1. Even voor alle duidelijkheid..deze Joris Luyendijk is toch als een blad aan de boom geswitched..maar het fijne weten we er niet van..wat ik wel weet dat hem een aanzienlijk bedrag is geboden en nu aan de andere zijde van de frontlinie staat te werken..Wat kunnen jullie of iem. hier nog meer over zeggen..details graag..
    Bvd.,
    Christian Kok

    • Dag Christian, Dank voor je reactie. Daar weet ik het fijne eigenlijk niet van. Ik sluit niet uit dat vanuit de bankwereld wordt geprobeerd hem te belasteren en misschien gebeurt dat wel heel slim en succesvol. Vanuit de feiten en met aandacht voor mijn intuïtie kom ik tot deze berichtgeving. Als er aanleiding is om andere feiten te brengen zal ik dat zeker overwegen. En ik sta ervoor open.

  2. Pingback: Hoe bankiert Joris Luyendijk? | Verhuis je Geld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.