Verhuizen van bank makkelijk?

Afbeelding
We roepen het hier zo makkelijk: verhuis je geld! Is dat dan zo makkelijk? De Nederlandse Mededingingsautoriteit (onze concurrentiewaakhond NMa) is bang van niet. Daar wordt een onderzoek ingesteld naar overstapdrempels.Kijk, je spaargeld overhevelen naar een ander bank is niet zo’n probleem. Er zijn nog steeds hele volksstammen die daar niet aan doen. Waarom niet? Tja… onwetendheid…gemakzucht…bewuste keuze voor gemak (dat is iets anders dan gemakzucht)…te weinig voordeel…alles op één plek….ga zo maar door.

Nog sterker geldt dat voor het overstappen met je betaalrekening. Tenminste, dat zou ik denken. Toch is de betaalrekening één van de speerpunten in dat onderzoek van de NMa. Naast hypotheken, natura-uitvaartverzekeringen, lijfrenteverzekeringen en beleggen via internet.

Wil jij je ervaringen delen met de NMa? Zeker doen! Je kunt de vragenlijst van de NMa invullen om je zegje over de overstapdrempels bij banken en verzekeraars te doen.

Advertentie

4 Reacties op “Verhuizen van bank makkelijk?

  1. De vragenlijst van de NMa is leuk maar een verzendmogelijkheid is er niet , hoe dan ook , het overstappen van bank is kinderlijk eenvoudig en alles loopt na invullen van het overstapformulier gesmeerd en alle betalingen wordt simpelweg doorgeleid via de nwe bankrekening . Jammer genoeg vinden veel mensen het overstappen een gedoe maar hebben hier totaal geen idee van hoe in dit geval het gemak de mens dient !

    • Lekker dan – dat verzenden had ik niet gecheckt. En je hebt natuurlijk helemaal gelijk, overstappen van betaalrekening is geen enkel probleem met de Overstapservice. Dat zal de NMa waarschijnlijk ook concluderen – dat er niet zo zeer drempels zijn voor dat overstappen, maar dat mensen dénken dat er drempels zijn. Qua betaalrekening dan. Op andere producten ligt dat wel wat anders denk ik zo.

    • De vragenlijst wordt bij mij aan het einde middels een verzendknop probleemloos verzonden. En het gemak van de overstapservice kan ik onderschrijven. Tekortkoming vind ik dat je apart en voor je gevoel na een jaar overstapservice nogmaals moet aangeven dat je de oude rekening opgeheven wilt hebben.

      • Jaaaaa! Dat is waar… ik had dat ook niet helemaal in beeld en kwam er pas na vrij lang achter dat ik de rekening nog moest opheffen. Moest ik zelfs voor naar een bankkantoor komen…lang wachten…hoezo extra irritatie ten opzichte van oude bank!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.