Vastgeklampt aan de bank?

Weglopen (symbolische overstap) - uitsnede.jpgDe jaarwisseling is vanouds een tijd van goede voornemens en bezinning. Meer bewegen behoort tot de vaste voornemens, maar dat gebeurt meestal niet in de richting van een andere bank.

Kwaliteit speelt geen rol

Volgens onderzoek van DNB vertonen consumenten inertie als het gaat om hun bankkeuze (pdf). In gewone taal: blijven zitten waar je zit, dan weet je wat je hebt. Gebrek aan nummerportabiliteit belemmert de overstap naar een andere betaalrekening. De kwaliteit van de dienstverlening van de bank speelt hier veel minder sterk dan bij een spaarrekening.

Sociale norm

Daarnaast is ook de sociale norm een factor. De mening van de omgeving over de wenselijkheid van een overstap kan sterk van invloed zijn. Om dit beter in kaart te brengen pleit het DNB-rapport voor nader onderzoek naar de neiging tot een overstap en de uitvoering daarvan.

Sociaal profiel

Ook al is de dienstverlening geen bepalende factor, steeds meer banken doen hun best om zich te onderscheiden. Zo komt MoneYou met een authentificatie via vingerafdruk, om inloggen makkelijker te maken. Bunq laat klanten een sociaal profiel maken waarop ze niet alleen foto’s met vrienden kunnen delen, maar ook de rekening in een restaurant. Bij Knab kan dit via sms.

Zonder betaalrekening

Of zou je ook helemaal zonder betaalrekening kunnen? De Limburger zet de mogelijkheden op een rij.

Peiling

Beeld poll Toekomst van VjGHebt u al meegedaan aan de peiling van Verhuis je geld? Hartelijk dank!

Advertentie

Een Reactie op “Vastgeklampt aan de bank?

  1. Wat een schaapachtig gedrag heeft het NL`se volk toch ook..en daarom is het een makkelijke prooi voor aasgieren van de global elite Rothschild.. want we hoeven ons geen slavenjuk op te leggen door die 1% parasitaire maffia die denkt de NWO in te kunnen voeren..Tenminste als wij niet blijven slapen!! Want kijk omhoog naar de lucht die melkachtige nevel die chemtrails aanbrengen in de atmosfeer..onschuldig denkt u..?
    Kijk en google maar even op http://www.geoengineeringwatch.org en op de naam David Icke misschien wordt u dan wakker..en bevat Agenda21 voor u geen verrassingen meer !
    Fijne jaarwisseling!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.