Klanten betalen meer door luiheid banken

Stijging-uitsnedeBanken laten na hun businessmodel te herzien, ook al dringt de toezichthouder daarop aan. Dat schrijft de Vlaamse columnist Stefaan Michielsen in De Tijd. Hij stelt dat banken hun dalende inkomsten afwentelen op klanten in plaats van te bezuinigen op het dure kantorennet.

Weg van de minste weerstand

Nu de belangrijkste bron van inkomsten (rente) opdroogt, zijn banken naarstig op zoek naar alternatieven, zegt Michielsen. “Het is belangrijk dat banken genoeg winst maken voor de stabiliteit van het financiële systeem. Maar terwijl ze nog fraaie resultaten afficheren
kiezen ze voor de weg van de minste weerstand. De klanten kunnen toch geen vuist maken.”

Extra bedrag incasseren

Eerder al schreef De Tijd welke tarieven worden verhoogd. Zo wordt er geen korting meer gegeven en adviezen die eerder gratis waren, worden nu in rekening gebracht. Vorig jaar beschreef Jan Hein Strop van Follow the Money hoe Nederlandse banken hun tegenvallende omzet aanzuiveren. Ze incasseren achteraf een extra bedrag bij MKB-bedrijven met als verklaring “Dit is normaal en in overeenstemming met onze voorwaarden.”

VjG-kort:

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.