ING trekt boetekleed aan voor bonussen

Voormalig vankbondsman De Waal, als waakhond van de overheid bij ING aangesteld, vindt het allemaal goed die bonussen, het had voor hem nog wel wat hoger gekund. Dank je, Lodewijk! Namens alle ING spaarders, die ook al zo tevreden zijn met hun spaarrentes.

ANP publiceerde vandaag het volgende bericht:

“Niet goed gecommuniceerd”
“Wij betreuren de commotie over het beloningsbeleid”, zei commissaris Jeroen van der Veer tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. “Wij hebben niet goed gecommuniceerd. Het was een echte inschattingsfout. Natuurlijk vinden we het heel erg vervelend en natuurlijk rekenen we ons dat zelf aan.”
Van der Veer voegde wel meteen toe dat de ING-top in vergelijking met andere grote bedrijven weinig verdient. “Wij willen geen afbreuk doen aan de kritiek, maar ING is een internationaal bedrijf. Het zou gevolgen kunnen hebben als deze bank het topkader niet voldoende beloont.”

De Waal keurt beloningsbeleid goed
Ook commissaris Lodewijk de Waal sprak in deze termen. De Waal is op voordracht van de overheid benoemd toen ING in 2008 staatssteun kreeg, en veel kritiek was daarom gericht op de oud-vakbondsbestuurder.
“Nederland is geen eiland en ING is een internationaal concern. Ook wat mij betreft is het een beloningsbeleid waarmee je voor de dag kan komen”, zei De Waal.
De aandeelhouders stemden in met een kleine aanpassing van het beloningsbeleid. Opvallend was dat dit voorstel een relatief groot aantal tegenstemmen kreeg. Voor ongeveer 43 procent van de aandelen waarvoor niet door de Stichting ING Aandelen werd gestemd werd een tegenstem uitgebracht.

Advertentie

5 Reacties op “ING trekt boetekleed aan voor bonussen

 1. Ik weet, dat het geen nette reactie is, maar ik ontkom er niet aan bij het zien van deze foto om te stellen, dat we “dat varkentje” maar eens goed moeten wassen in een stevig bewustwordingssopje.

 2. Van onze poen Casino spelen, ik weet niet of die De Waal nog steeds commissaris is, anders meteen van die functie afhalen en een ander wel capabel persoon benoemen !!

  • Zie hier weer een salon socialist. Eerst een grote mond en op komen voor de “arme” arbeider en daarna, als het om zakken vullen gaat, niet meer vies van geld zijn. Wat weet een simpele vakbondsman nu van bankieren? Als dat geen vriendjes politiek is weet ik het niet meer. Waar moet deze man een bonus voor hebben? Voor het “voor de gek houden van mensen” daar verdiend hij een bonus voor!

   • Je hoeft niets van bankieren te begrijpen , de bonus krijg je zo wie zo wel.

 3. .
  De Waal richt schade aan, zijn oude vakbond staat nu in een vies zonnetje, ik neem aan dat hij daar 1-2-3 is uitgeflikkerd?

  Ik snap hem wel, maar die rotzooi moeten ze gewoon veranderen.
  1. Géén hoger salaris
  2. Géén bonus
  3. Regel maar iets wettelijks: Een prestatiebeloning maken. Bonusachtig bedrag uitsluitend uit te keren na goed presteren van de betrokkene, pas nadat hij ontslagen is. Te meten langs de maatlat van corporate governance (nog geen maatlat? creëren zo’n ding), zodat ik weet dat die prestatiebeloning niet van mijn rug geschraapt wordt.

  At H P: Foei! Je had ook tot 10 kunnen tellen en dan reactie achterwege kunnen laten. Ben je al zo uitgekleed dat je nog maar tot 5 kan tellen (poot uitgerukt), had dan tot 5 geteld.

  ING, hoer van de speculanten” zeggen helpt niet, men gniffelt erover bij de borrel.

  Groet – Niek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.