Politiek boos op Leaseplan

H. Hesse meldt op 4-4-2011 op PowNet:
Politiek Den Haag is boos over de bonussen bij LeasePlan, het autoleasebedrijf dat ook een bankvergunning heeft en nog altijd profiteert van een staatsgarantie van 5 miljard euro. PvdA en CDA doen een moreel appel op de bestuurders om de bonus over 2010 terug te geven. Ook minister Jan Kees de Jager van Financiën is “niet blij” met de bonussen.
LeasePlan heeft vorig jaar 2,9 miljoen euro uitgekeerd aan salarissen en bonussen voor de drie topbestuurders. Onduidelijk is hoeveel daarvan vast salaris is en hoeveel variabele beloning. Het nieuws komt twee weken nadat commotie rond beloningen bij ING ertoe leidde dat de top daar het geld terugstortte.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.