Gaat dat zien: Inside Job

In Trouw vandaag een recensie door Belinda van de Graaf van de film Inside Job van Charles Ferguson, een documentaire over  de kredietcrisis in Amerika. Maar vergis je niet, deze film gaat niet over Amerika alleen. Bij onze grootbanken was en is precies hetzelfde aan de hand. Enkele citaten:

“Charles Ferguson zei eerder dit jaar bij het in ontvangst nemen van de Oscar voor zijn film: “Forgive me, ik moet beginnen te zeggen dat drie jaar na onze vreselijke crisis, veroorzaakt door financiële fraude, er geen enkele financieel directeur naar de gevangenis is gegaan – en dat is fout.”

“..de Wall Street Boys, economen en managers van inversteringsbanken die ervoor zorgden dat miljoenen mensen hun spaarcenten, banen en huizen verloren, kregen gigantische bonussen, en zelfs nieuwe aanstellingen in de regering van Barack Obama.”

“Als je dacht alles al gelezen en gehoord te hebben over de IJslandse banken, de gevaren van financiële deregulatie en de malefide praktijken bij grote Amerikaanse inversteerders en verzekeraars, dan heeft Ferguson nog wel wat appetijtelijke details in petto.”

“Ferguson vergeet vooral niet de privé vliegtuigen, de cruiseschepen en de penthouses op Park Avenue, die een doel op zich zijn geworden, en Richard Fuld, hotshot bij Lehman Brothers, een van de grootste Amerikaanse inversteringsbanken die in 2008 bankroet werd verklaard, die een prive lift naar de 31ste verdieping liet bouwen, omdat hij niet met collega’s in dezelfde lift wilde.
De ultieme metafoor voor de mens die zich van zijn medemens heeft afgekeerd.”

Inside Job is vanaf vandaag in allerlei bioscopen te zien.

Advertentie

5 Reacties op “Gaat dat zien: Inside Job

 1. Maaaaaaaaaaaaar……………
  Wat DOEN wij (u en ik) er aan.

  ‘k zag 2 beren broodje smeren…..
  ‘k stond er bij en ik keek er naar……….

  HELEMAAL NIETS, NADA, NIX, NOPPES, NIENTE.
  Als schapen volgen wij deze “grote” heren.

 2. Pingback: De fout in het systeem | verhuis je geld!

 3. Pingback: The Flaw: een fout in het systeem « Rob van Eeden blog

 4. Het is steeds weer de elite die ons een loer draait..We zouden een forse stap voorwaarts kunnen maken als we en bloc de bigpharma , de voedingsindustrie en de bancaire sector massaal gaan bannen door hun diensten en voorbewerkte gifprodukten niet meer af te nemen. Ook door monsanto volledig uit te bannen die vnl. arme boeren tot wanhoop drijft en hun akkers vergiftigen .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.