Bonusvrij bankieren? Het kan!

Dit weekend verscheen onder bovenstaande titel een artikel van Erica Verdegaal in de NRC’s Economie-katern. Naar aanleiding van de vraag:

“Wij willen voor ons bescheiden kapitaaltje van 80.000 euro niet het onderste uit de kan. Maar wij willen ook niet langer een bank zoals ING, met commissarissen die niets van de kredietcrisis hebben geleerd plus een directeur die niet weet hoe hij enkele opgedrongen miljoenen moet ontwijken. Zijn er banken met een enigszins normaal salariërings-, en vooral bonussenbeleid? Wat kunnen we doen tegen de inhaligheid van banken?”
Verder te lezen op de site van Erica Verdegaal.

Advertentie

3 Reacties op “Bonusvrij bankieren? Het kan!

 1. Het is verhelderend te zien hoe zij ( Erica ) de vinger op de zere plek legt , en je behoedt voor verdere financiele misstappen !
  Het houdt je om scherp te blijven denken en hoe te handelen zodat andere zgn. financiele adviseurs en instellingen er niet met uw geld van door gaan .

 2. Sinds kort hanteren wij voor onze zakelijke en privé betalingen een MVO protocol:

  Wij checken op http://www.ibannl.org of een rekeningnummer onder de ING valt.
  Zo ja, dat controleren wij of de betreffende relatie een rekening bij een andere bank heeft en wordt vde betaling daarop verricht.
  Heeft met alléén een ING rekeningnummer, dan sturen wij een mailtje naar de betreffende crediteur met het verzoek een rekeningnummer te geven (openen) bij een MVO vriendelijke ban.
  Het blijkt uitstekend te werken. Slechts één factoringmaatschappij heeft geweigerd. Dan de betaling dus ook. Kijken waar dat schip strand!
  Binnenkort ook de Belastingdienst aanspreken. Ook zij hebben een ING bankrekeningnummer…..
  Blijkt een effectieve methode.
  Mogelijk wordt de RvC van de ING wakker en doen ze een stapje opzij, zodat Lodewijk de Waal zich niet langer achter hen kan verschuilen……

 3. In welke wereld leven ze bij de ING, dat met de “Maatschappelijke Reactie” hebben onderschat bij toekenning van de bonus, die dan schielijk is teruggetrokken, maat waarvoor mijnheer Lodewijk de Waal achter zijn collegae wegdook: Ik ben niet alléén verantwoordelijk…..
  Wij hanteren al geruime tijd privé en zakelijk een MVO protocol, te beginnen bij de ING.
  1. We checken het bankrekeningnummer op http://www.ibannl.org. (Vul het nummer in en u weet meteen bij welke bank de rekening loopt).
  2. Heeft men een alternatieve rekening voor de ING => betaling bij die andere bank.
  3. Heeft men alléén een INg rekening, dan sturen wij een mailtje naar de financiële afdeling met het verzoek een alternatief rekeningnummer bij een MVO vriendelijke bank op te geven.
  In bijna alle gevallen heeft het gewerkt. Eén factoringmaatschappij weigert. Wij de betaling dus ook. Benieuwd waar dat schip dan strandt.
  Ter overdenking; het is een kleine moeite.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.