Banken krijgen dikke onvoldoendes

LET OP! Dit is een verouderde versie van de Spaarbank-meter.
Nieuwste versie is altijd te vinden op spaarbank-meter.nl.

Naar aanleiding van het vorige bericht, waarin 15 banken werden vergeleken op zowel spaarrente-beleid en Waarden & normen, kregen we veel vragen om voor ALLE Nederlandse spaarbanken de rapportcijfers voor spaarrente-beleid te publiceren. Kijk vooral eens onderaan in de tabel. Daar staan de drie grootste banken van Nederland, waar het overgrote deel van ons spaargeld is ondergebracht.

Uitgebreide toelichting op de samenstelling van de onderstaande tabel is te vinden in het bericht Rapportcijfers voor 15 NL spaarbanken.

Advertentie

6 Reacties op “Banken krijgen dikke onvoldoendes

 1. Raar dat ABN AMRO onderaan staat in jullie summiere onderzoek. Met name het huidig beleid stemt mij uitermate tevreden. Heb gewoon een spaarrente van 2,5% (vermogensspaarrekening) Mijn Preferred banker heeft kosteloos een Persoonlijk Financieel Plan gemaakt waardoor ik nu echt een helder beeld heb van mijn huidige en toekomstige financiële situatie. Daar heeft mijn vorige bank de Rabobank nog nooit van gehoord. Heb een vast telefoonnummer van mijn Preferred banker en hij neemt de telefoon ook gewoon op of belt terug.
  Complimenten voor Zalm en zijn medewerkers hoor.
  Met vriendelijke groet
  Peter uit Breda

  • Het rapportcijfer Spaarrente-beleid , laat zien hoe u – als spaarder – beloond wordt. Hoeveel rente u ontvangt en hoe de bank u als spaarder behandelt. Gebaseerd op 3 criteria ontleend aan vanspaarbankveranderen.nl: de hoogte van spaarrekeningen zonder voorwaarden, de hoogte van 1 jaars deposito’s en een criterium ‘marktconforme rentes (MC-rentes)’, waarin tot uiting komt of de bank redelijke rentes biedt op al z’n spaarrekeningen.

   Wilt u precies weten hoe alles onderbouwd is? Lees dan het de PDF-file Rapportcijfers 15 Nederlandse spaarbanken.

 2. Dank u wel voor uw inzet en adviezen. Ik wil u deelgenoot maken van iets waar 99% van de samenleving zich niet bewust van is. Uw publicatie https://verhuisjegeld.nl/2011/10/04/occupydenhaag/ heeft mij aanmoedigt. Hoe ongelofelijk het ook is en klinkt, in de kern is de kredietcrisis via ons bewustzijn te herleiden naar renteheffing.

  Ons huidige bank- en geldsysteem is gebaseerd op schuld. Zonder deze schulden creatie zou er geen geld in omloop zijn. We zouden niets kunnen kopen en verkopen. Schuld draagt rente in zich mee. Rente onttrekt geld uit de samenleving (reële economie) waardoor er tekorten ontstaan.

  Om deze tekorten tegen te gaan wordt er extra geld uit het niets in omloop gebracht op basis van nieuwe schulden. En deze schulden dragen ook weer rente. En zo wordt er al bijna 100 jaar schuld op schuld gestapeld en rente op rente. Er is hiermee een onhoudbaar tekort ontstaan in de gehele wereld. Worden we daar blijer van?

  Minimaal 90% van de mensen zegt nee en maximaal 10% zegt ja. De meeste banken zitten ‘gevangen’ in hun eigen systeem, terwijl er andere mogelijkheden zijn om a) dienstbaar te zijn aan de samenleving en b) als bank fatsoenlijk je geld te verdienen. Het is een kwestie van willen. Renteheffingen zijn niet duurzaam. Mijn vraag is dan ook: “welke bank mag zichzelf terecht ‘beste’ of ‘duurzaam’ noemen?”

  Indien het bovenstaande duidelijk is, dan wil ik u er tevens op wijzen dat de ontstane te korten in de komende tijd (meer dan 2008-2009) zullen worden aangevuld met al het beschikbare (belasting en pensioen) geld uit onze samenleving. Kijkt u eens naar deze link. http://www.deblijebank.nl/index.php/verandering/noodklok#esm-verdrag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.