Bonus tax om werkloosheid te bestrijden

100.000 jongeren aan een baan helpen. Hard nodig, 1 op de 5 Britse jongeren kan momenteel geen werk vinden.

Britse schaduw-kanselier Ed Balls (Labour) lanceerde deze week een plan om hoge belasting op bonussen te heffen. Met steun van backbenchers van de regeringspartijen hoopt hij dat te realiseren. Waardoor zo’n 100.000 jongeren aan een baan geholpen worden. En dat is hard nodig, want 1 op de 5 Britse jongeren kan momenteel geen werk vinden. Ook zal de sociale woningbouw door dit plan een stimulans krijgen.

Ed Balls stelt in een artikel in News of the World: “Britain’s Lost Talent. Als we niets doen, dan ontstaat een verloren generatie. Daarom moeten we een belasting op bonussen instellen. Talent van deze genaratie mag niet verloren gaan. De geijkte oplossingen die tot nu toe geprobeerd zijn, werken niet.

Lees het hele artikel (in het Engels).

Advertentie

3 Reacties op “Bonus tax om werkloosheid te bestrijden

 1. Ja , zo`n helder licht hadden we in NL ook nodig en verdient navolg .
  Die `toppers` met hoge bonussen vooral in de bankensector zijn er zelf debet aan dat er nu nog steeds sprake is van malaise . Hun steentje bijdragen aan een economisch genormaliseerde samenleving is meer dan welkom !

 2. Typisch linkse oplossing voor de werkloosheid. In plaats van de economie te stimuleren door het verlagen van belastingen en de werkgevers in staat te stellen personeel voor een gewone baan aan te nemen, stelt Labour voor de belastingen te verhogen om daarmee een soort gesubsidieerde banen te creeëren -zeg maar Melkertbanen- die zoals bekend gedoemd zijn te mislukken.
  Links vergeet dat het bedrijfsleven de banen creëert en niet de overheid.

 3. Ik vind een bonuskorting niet zo’n slecht idee, maar je krijgt onvermijdelijk een andere constructie om de toplui tevreden te houden. Uiteindelijk blijft alles bij het oude.

  Waar het mij om gaat is de drogreden van de jeugdwerkloosheid.
  Ed Balls weet net zo goed als ieder ander dat de overheid niet in staat is banen te scheppen. Dat is al decennia lang geprobeerd, maar dat lukt van geen kant. Waarom?
  Omdat de overheid toch weer verwacht dat het bedrijfsleven diezelfde mensen in dienst gaat nemen.
  En dat lukt niet omdat die mensen tevoren al nergens terecht konden.

  Wat wil Balls nou? Werkverschaffing, lullige melkertbanen, putjes graven en weer dichtgooien zoals vóór de tweede wereldoorlog gebeurde?
  De echte banen moeten wel degelijk van het bedrijfsleven komen. Die moet de overheid faciliteren en niet dwars zitten met steeds meer belastingen.

  Het kenmerkende van linkse politiek is dat het meent dat alles met steeds meer geld is op te lossen. Wat dat betreft is links veel materialistischer dan rechts.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.