Luister naar Verhuis je geld! bij Prem

Op 3-11-2011 was PREMtime, een van de best beluisterde programma’s van Radio 1, gewijd aan Verhuis je geld! vanuit de rijdende studio, de PREMtime-bus op het Plein in Den Haag.
Het programma van PREMtime onder de titel: De macht van ons geld is op hun site te beluisteren en foto’s ervan te bekijken.
Intro van het programma luidt: Het is een nationaal mantra: de klaagzang over het gedrag van de banken. Ze lenen niet genoeg uit, de rente is te laag en de bestuurders graaien en hebben alleen oog voor hun eigen portemonnee. Maar wij, de spaarders, voorzien de banken van een groot deel van hun benodigde geld. Banken zitten te springen om een deel van de honderden miljarden euro’s die de Nederlandse spaarder ter beschikking stelt. Waarom laten wij ons als makke lammetjes gebruiken door de bankiers? Geld is macht, en de hoeveelheid spaargeld groeit gestaag. Moeten we deze macht niet gebruiken om banken te laten doen wat wij willen?

Advertentie

3 Reacties op “Luister naar Verhuis je geld! bij Prem

  1. Klinkt goed, sit alles. Heb nog niet alles bestudeerd, maar mijn vraag is toch: is het geen wassen neus en of je nu door de kat of hond gebeten wordt?

    Iedereen zou en moest indertijd ook van energie, provider en ziektekosten verzekeraar moeten verwisselen waarbij uiteindelijk je die kat of hond ook daadwerkelijk tegen kwam, oftewel bezig bent met lood om oud ijzer of oude wijn in nieuwe zakken te doen, etc etc?

    In winkels kun je nog overzichtelijk en met een beetje redelijk geheugen weten wat hier duur en daar goedkoop is. De grote paraplu van de crisis daar ontkom je bijna niet aan.

    Jammer dat ik mijn bovengenoemd bezwaar niet in Prem’s uitzending hoorde……..

  2. Pingback: Want to know? | verhuis je geld!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.