Doen banken hun best?

Pas morgen wordt het officieel gepubliceerd: het nieuwe onderzoeksrapport van De Eerlijke Bankwijzer. Door een foutje ergens in de media is het al openbaar, en kunnen wij jullie alvast vertellen wat de laatste bevindingen zijn.

Het rapport brengt op zich goed nieuws. Zes Nederlandse banken hebben in de afgelopen maanden hun best gedaan om hun beleid ten aanzien van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) aan te scherpen.

Wat hebben ze gedaan? ABN Amro is vooruit gegaan op maar liefst 8  punten, waaronder mensenrechten, arbeidsrechten, en olie/gas. NIBC verbeterde op het gebied van mensenrechten, arbeidsrechten en bonusbeleid. Rabobank heeft het beleid voor mensenrechten aangescherpt – ook bij vermogensbeheer. Ook  SNS en Van Lanschot zijn vooruit gegaan. Bovendien laten verschillende banken meer transparantie zien in hun beleid.

De Eerlijke Bankwijzer is overigens nog niet tevreden. Op het gebied van klimaat, dierenwelzijn en natuur is nog veel te halen. Aegon heeft het zelfs gepresteerd om haar wapenbeleid te verslechteren…beleggen in bedrijven die kernwapens maken mag weer van Aegon! En dan is en blijft er ING, die haar beleid op het gebied van de thema’s en sectoren van de Eerlijke Bankwijzer nog steeds niet publiceert.

Het hele rapport kun je downloaden op de site van Eerlijke Bankwijzer. Daar kun je overigens ook een app voor op je iPhone vandaan halen…helaas niet voor Android gebruikers…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.