Aegon, Delta Lloyd, ING en ABN Amro investeren in Assad

Nederlandse bankgroepen en pensioenfondsen investeren miljoenen euro’s in bedrijven die communicatietechnologie leveren aan het Syrische regime. De geleverde technologie wordt ingezet om burgers te onderdrukken. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Oxfam Novib en IKV Pax Christi.

Veertien Nederlandse financiële instellingen investeren in het Italiaanse bedrijf Finmeccanica en/of het Amerikaanse Netapp, beide leveranciers van omstreden communicatieapparatuur. De twee bedrijven leverden het afgelopen jaar respectievelijk radioapparatuur aan de Syrische politie en een dataopslagsysteem aan het regime van president Assad. Finnmecanica leverde – na het uitbreken van de opstand in Syrie – 500 radiosets aan de Syrische politie. Met de geleverde technologie van Netapp werd een omvangrijk internetcontrolesysteem gebouwd waardoor het voor het Syrische regime mogelijk is om strenge internetsurveillance te plegen en websites van onder andere oppositiegroeperingen te hacken. Bovendien worden kritische bloggers met dit systeem ‘gemakkelijk’ opgespoord en krijgen zware celstraffen.
LEES VERDER

5 Reacties op “Aegon, Delta Lloyd, ING en ABN Amro investeren in Assad

  1. Ik vind het sowieso schandalig dat Nederlandse ‘bedrijven’EN BANKEN,van,waarschijnlijk ons geld investeren in landen als Sirië.Naar mijn bescheiden mening moeten nu de Nato en de VNU maar eens in actie komen voor de wel zeer erge mensenrechten,cq onderdrukking in speciaal dit land met een dictator aan de macht.Het kan toch niet zo moeilijk zijn om zeker nu in te grijpen,en een einde maken aan deze dictatuur?Of zit er te weinig olie in de grond in Sirië?
    Ik vind dit ronduit schofterig dat hier niets aan gedaan (kan) worden!!!!

  2. Reden temeer om over te stappen naar de betere bank zoals ASN die hier wel rekening mee houdt ! Dus niet langer doorzeuren naar aktief worden !
    Overstappen is net zo makkelijk als de taxi nemen !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.