HSBC schikt voor bijna 2 MILJARD dollar

Een vestiging van de Britse zakenbank HSBC op het belastingparadijs Jersey. Foto Reuters/Stefan Wermuth

Vestiging van Britse zakenbank HSBC op belastingparadijs Jersey. Foto Reuters/Stefan Wermuth

Ja ja, die gerenommeerde bank in Engeland, waar Nederlandse banken maar al te graag zaken mee doen/deden, was nauw betrokken bij het witwassen van Mexicaans drugsgeld en Iraans terrorisme.  Maar gelukkig hebben ze een ‘zakcentje’ kunnen sparen van alle financiële steun die de gekregen hebben.

De boete bestaan voor 2/3 terugbetaling van de ‘winst’ die ze op deze illegale transacties maakten en 1/3 is boete. Hoogste boete ooit voor een bank. Ze betalen liever nu, dan dat de beerput helemaal open gaat bij een proces. LEES VERDER in NRC van vandaag.

Advertentie

3 Reacties op “HSBC schikt voor bijna 2 MILJARD dollar

  1. Ik ga er dan maar volledigheidshalve vanuit, dat het OM intussen actie heeft ondernomen en de dames en heren van de Nederlandse banken met wie de HSBC zaken heeft gedaan heeft ondervraagd. Maar dat zal wel een illusie zijn.

  2. Hoe meer je in die bankenp(r)ut gaat roeren hoe meer het gaat stinken want door corrupt beleid is deze crises ontstaan en ING heeft al weer iets nieuws verzonnen om de huizenbezitters verder uit te zuigen ! Let wel de gewone man die al netjes zijn belasting betaalt moet voor deze bende opdraaien !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.