Is een andere bank mogelijk?

DFC-logoIn navolging van het – in eerste instantie – succesvolle Belgische initiatief voor een nieuwe, andere, sobere bank, is nu in Nederland een soortgelijk plan ontstaan. Nog niet met tienduizenden deelnemers, zoals in België, maar toch al wel – nu, na een paar dagen – meer dan 1.200 mensen die bereid zijn dit plan verder uit te laten werken door deskundigen. Een eerste bijdrage van € 20 is daarvoor nodig. Kijk op: De Financiële Coöperatie.

Advertentie

2 Reacties op “Is een andere bank mogelijk?

  1. Ik ben verder wel tevreden met Argenta Belgie; een betaalaccount zonder enige kosten maar dan wel creditrente, waar vind je zo`n bank in NL….?! En van de crisis hebben zij dan ook niets geleden, doordat zij wijs hadden belegd…Ze hebben zelfs schitterende resultaten geboekt over het afgelopen jaar…!

  2. Ik ben de ING helemaal zat. Ben nog gemachtigde op iemand anders rekening bij de ING, maken ze de machtiging kwijt en willen mij die rekening niet laten beheren in mijn eigen ING en op welke grond ze dat niet willen is volstrekt onbegrijpelijk.

    Dat vreselijke gedoe, vanwege de invoering van het IBAN nummer om weer te moeten identificeren, wat ik voortdurend en volhardend heb geweigerd en dan maar weer dreigen met blokkeren van jouw rekening.

    Kortom ik wou dat er een bank kwam die dienstverlenend is, waar je nog een mens met verstand kunt spreken i.p.v. een call center, waar men als het enigszins afwijkt van het gemiddelde, niet meer tot 10 kan tellen en een gebrek aan telkunst lijkt mij geen pre voor een bank en al helemaal niet voor de ING, die ook al niet zonder onze, lees staatssteun, kan overleven.

    En dan die vreselijke rentepunten, waarmee je volstrekt onnutte en veel te dure dingen kunt kopen. Waarom niet gewoon rente op de betaalrekening zoals ook b.v. de ASN bank doet, maar ja, dat is een dochter van de SNS bank die ook weer gered moest worden door de overheid, c.q. ons. Bah, bah, bah.

    Dus een fatsoenlijke bank die normale salarissen betaalt en de winst deelt met diens leden i.p.v. idiote bonussen aan bestuurders en waarvan nimmer is gebleken wat voor geweldige zaken die bestuurders dan wel hebben gedaan. Overigens wat moet je met al die miljoenen als bestuurder? Helemaal niet goed voor een mens om puissant rijk te zijn, dat geeft maar zorgen en maakt veel beveiliging noodzakelijk, wat ook weer zorgen geeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.