Ons Geld aan tafel bij politiek – Broere stapt op

Het Burgerinitiatief Ons Geld is ontvankelijk verklaard door de Tweede Kamer. Dit betekent dat de initiatiefnemers zijn uitgenodigd voor een hoorzitting, waarna de Kamer later debatteert over hun voorstel de geldschepping in publieke handen te brengen.

Wat is er mis?

Volgens de nieuwsbrief van Ons Geld (voorzover bekend niet online) is de hoorzitting op 14 oktober om 10.00u. In een half uur moeten de volgende vragen worden beantwoord:

  • wat is er mis met het geldstelsel?
  • hoe kan het worden hervormd?
  • in wiens handen dient geldcreatie te liggen?

Livestream

Daarna krijgt de financiële sector anderhalf uur om te reageren op het voorstel. De ruim 100 zitplaatsen in de zaal zijn waarschijnlijk niet voldoende voor alle belangstellenden. Wie achter het net vist kan de livestream bekijken. Wie het Burgerinitiatief wil steunen kan hier terecht.

Grenzen aan loyaliteit

De nieuwsbrief vertelt ook dat mede-initiatiefnemer Ad Broere afziet van deelname aan de hoorzitting. “Wij respecteren Ad zijn beslissing en danken hem voor zijn kennis, passie en inzet.” In een blogbericht op zijn site geeft Broere toelichting op zijn besluit: “Ik zie te weinig terug van mijn uitgangspunten in de tekst die is voorgelegd aan de

Logo Ons Geld
Tweede Kamer. Ik begrijp heel goed dat politiek zich niet goed verhoudt tot een radicaal standpunt. Ik heb echter besloten dat mijn loyaliteit naar de mede initiatiefnemers niet zo ver kan en mag gaan dat ik mijn eigen visie daarvoor opoffer.”

Broere stopt met zijn activiteiten voor het burgerinitiatief en hij wenst de overblijvende bestuursleden veel succes.

Advertentie

Een Reactie op “Ons Geld aan tafel bij politiek – Broere stapt op

  1. Pingback: Welk doel heiligt financiële middelen? | Verhuis je Geld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.