Een omgekeerde overval

Op tweede kerstdag, zaterdag 26 december om 21.05 op NPO2, is de uitzending van Overvallen door de bank. Centraal staat de vraag: hoe moet het verder met ons geld?Bankoverval - amateur

Achtbaan vol absurditeiten

Rode draad van dit programma zijn scènes van de voorstelling Door de Bank Genomen (toneelgroep De Verleiders), met acteurs Pierre Bokma, George van Houts, Victor Löw, Tom de Ket en Leopold Witte. Deze gitzwarte komedie voert de toeschouwer over een achtbaan van absurditeiten die plaatsvinden in de financiële wereld. Zie het eerdere bericht op deze site.

Interviews

Tijdens de uitzending zijn er ook interviews met onder meer banktopman Chris Buijink, columnist Maarten Schinkel, hoogleraar Henriëtte Prast en advocaat Hester Bais. Meer informatie op de site van NPO.

Aanklacht of oproep

Presentator is Jort Kelder, bekend van programma’s over etiquette en rijkdom. Zo maakte hij in 2009 Betalen is voor de dommen. De titel is ontleend aan het gelijknamige boek van hoogleraar Flip de Kam over het ontduiken van belasting. Tegelijk kan deze aanklacht ook werken als oproep om een bonus te eisen ter hoogte van de aanslag. Precies de mentaliteit waarvan wordt gezegd dat deze welig tiert in de financiële sector.

Advertentie

2 Reacties op “Een omgekeerde overval

  1. Over“Door de bank genomen“ gesproken, waar is Joris Luyendijk de man van het eerste uur eigenlijk die volle zalen trok..erg jammer dat hier niets over gezegd wordt..tja geruchten gaan enz..?! Wiens brood men eet wiens woord men spreekt..

    • Dank voor uw commentaar, Christian. Het is goed dat u Luyendijk weer even noemt, maar hij heeft het druk genoeg dus hij kan niet overal optreden. En het zou ook ongewenst zijn als een goede feitelijke onderbouwing steeds weer van zijn kant moet komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.