Bankvrije betaal-app en de VS-president

trum-pruik-uitsnedeZoeken naar een IBAN, een rekening delen, chatten, foto’s gebruiken en betalen aan iemand waarvan je alleen een telefoonnummer hebt. Dat kan allemaal met de nieuwe betaal-app Florin. Daarnaast kijkt Verhuis je Geld kort naar de consequenties van de verkiezingsuitslag in Amerika.

Versleuteld

Florin is opgericht door whizzkid Bas de Vries die op zijn veertiende begon met programmeren. Hij bedacht een systeem dat werkt via de versleutelde technologie van iDeal. Via deze app kun je betalingen doen en ontvangen aan en van iedereen, dus ook als de bezitter van de tegenrekening niet bij Florin is aangesloten.

Eenvoudig

Florin levert behalve de app geen andere financiële diensten, je hebt dus nog wel een betaalrekening bij een bank nodig. Volgens een test van iPhoned doet Florin het goed. De app heeft minder mogelijkheden dan die van Bunq, maar is ook eenvoudiger in gebruik.

_Dumb Trump?

De verkiezing van Trump heeft veel haren te berge doen rijzen, maar ook nogal wat vragen. Afgezien van zijn standpunten over het klimaatakkoord en de nucleaire deal met Iran, zijn er ook vragen over zijn monetaire koers. Uitlatingen van tegenstander Clinton hadden nogal wat twijfels opgeroepen over haar onafhankelijkheid, maar doet Trump het beter?

Wildwestcultuurflorin

De website Vox.com (die naar eigen zeggen het nieuws begrijpt) stelt dat de financiële sector een wildwestcultuur te wachten staat.De Wall Street Journal meldt dat hij redder wordt van de veelgeplaagde Deutsche Bank  Dezelfde krant stelt dat de hele sector verzot is op Trump, maar de liefde zou niet wederzijds zijn.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.