Wat extra publiciteit als straf voor Ralph Hamers

Voormalig ING-topman Ralph Hamers krijgt een berisping van de tuchtrechter voor het bankwezen. Het voornemen om hem in 2018 een enorme salarisverhoging te geven is verkeerd gevallen bij de beroepscommissie van het Tuchtrecht Banken. De commissie ziet af van een beroepsverbod.

Amateurs in de eredivisie

Op 12 maart 2018 berichtte Verhuis je Geld over de kwestie, die leidde tot een explosie van de bezoekcijfers op de website. Veel bezoekers leken geïnteresseerd in een overstap naar een andere bank. Ook op het forum van ING zelf was veel woede te bespeuren. In de motivering voor de salarisverhoging had ING-commissaris Jeroen van der Veer gezegd dat Hamers op niveau van de eredivisie functioneert. Gezien alle commotie was er meer reden om te spreken van amateurisme. En dat lijkt zich te herhalen: een woordvoerder van ING toonde zich vandaag teleurgesteld omdat de salarisverhoging was ingetrokken voordat deze werd ingevoerd.

Geen beroepsverbod

Ook twee commissarissen van de bank krijgen nu een berisping. Net als Hamers hadden zij geweigerd iets te zeggen over hun rol bij het plan voor de salarisverhoging. De beroepscommissie heeft daarom besloten alle drie in gelijke mate verantwoordelijk te stellen. RTL Nieuws bericht dat er geen beroepsverbod is ingesteld, mede door de vele publiciteit waarmee de drie in de afgelopen vijf jaar zijn achtervolgd. Omdat de straf zo licht is, heeft de redactie van Verhuis je Geld besloten met dit artikel nog wat extra publiciteit te verzorgen.

ING beseft niet hoeveel schade het plan voor een salarisverhoging heeft toegebracht aan het vertrouwen in banken. De ING-leeuw heeft zijn leven nog niet gebeterd.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.