Hoe vervuilend is je spaargeld?

Verantwoord omgaan met het milieu is hot. Dagelijks lees en hoor je erover in kranten en media. Of het nu gaat om groene daken aanleggen, minder vlees eten, elektrische auto’s, gloeilampen vervangen door led verlichting of het composteren van organisch afval.
Maar wist je dat spaargeld ook vervuilend kan zijn? Daarover zijn goed onderbouwde gegevens bekend. In een column die we eerder publiceerden bij Tros Radar: LEES VERDER

Advertentie

3 Reacties op “Hoe vervuilend is je spaargeld?

  1. Wat een goed initiatief!
    Ik ben zelf ook bezig om mijn spaargeld en bankzaken naar een andere en minder vervuilende bank te verhuizen. Mijn spaargeld heb ik al verhuisd naar de ASN Bank. Niet alleen verhuis ik naar een duurzame bank, ook de rente van mijn nieuwe spaarrekening is een stuk hoger. Beter voor het milieu en beter voor mij!

  2. Ok, jullie hebben me overgehaald. Ik leef als halve vegetarier, koop biologische groente, douche 5 minuten en rijd nog steeds geen auto. Maar dat m’n spaargeld ook voor CO2 zorgt wist ik nog niet. Dus voortaan zal ik ook groen bankieren aan m’n milieubewuste lijst toevoegen. Volgende week ga ik het regelen. Echt!

  3. Jammer dat naar websites wordt verwezen die sterk zijn verouderd (C02 berekenen). Hoe dan ook proficiat met jullie nieuwe website! Ik blijf voorlopig even zitten waar ik zit 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.