Zweedse succesbank zonder machtsgeile tactieken

KIJK NAAR DE VIDEO VANAF 19:45 minuten

Door de grote banken in Amerika en Londen werden ze eerst uitgelachen. Handelsbanken opereerde niet agressief op de markt omdat ze geen hoge risico’s wilde nemen, maar volgens de laatste rating van Bloomberg is het Zweedse concern momenteel de tweede sterkste bank van de wereld.

Handelsbanken doet niet aan bonussen en targets. Het personeel van schoonmaker tot topmanager moet gemotiveerd worden door de inhoud van het werk en niet door exorbitante bonussen vindt de bank en dat systeem blijkt een succes. Het personeel wordt niet op de korte-termijn beloond maar krijgt een extra beloning als zij met pensioen gaat. Die bonus ligt gemiddeld om 700.000 tot 800.000 euro.

De formule van Handelsbanken blijkt inmiddels ook in andere landen succesvol. De Scandinavisch bank heeft in Groot-Brittannië honderd vestigingen en in Nederland inmiddels tien. De bank legt de macht niet in het ‘torentje’, maar bij lokale vestigingen. Een andere manier om de klant centraal te stellen bewijst Handelsbanken door de targets, omzet- en winstdoelstellingen, overboord te gooien.

Noot: We begrijpen dat Handelsbanken 10 filialen in Nederland heeft. De filialen zijn te zien op de site van Handelsbanken. Volgend jaar komen ze met pinpassen en spaarrekeningen. Dan zijn ze (qua garantieregeling) te vergelijken met Bank of Scotland en Argenta). Voor de filialen, klik HIER

Advertentie

9 Reacties op “Zweedse succesbank zonder machtsgeile tactieken

 1. Deze Zweedse bank is nog veel interessanter: http://adbroere.nl/web/nl/artikelen/de-jak-bank.php

  Het meest exceptionele aan de Jak Bank is echter het rentevrij bankieren dat wordt toegepast. In een wereld waarin rente inkomsten de basis vormen van het verdienmodel van alle banken is dit werkelijk bijzonder te noemen.

  De JAK Bank heeft hiervoor gekozen vanwege vier basisprincipes met betrekking tot rente:

  1 Rente werkt destabiliserend op de economie
  2 Rente is een belangrijke oorzaak van inflatie, werkloosheid en uitputting van de natuurlijke hulpbronnen
  3 Rente veroorzaakt opeenhoping van geld bij een kleine groep mensen
  4 Rente bevordert korte termijn denken

 2. Pingback: Hoe staat het met die lieve Zweedse bank? | verhuis je geld!

 3. Handelsbanken rekent heel hoge bankkosten voor niet bestaande diensten en je krijgt er geen rente. Nog niet echt enthousiast dus …

 4. Geen rente/hoge bankkosten?
  Waarmee onderscheiden ze zich dan?
  Kennelijk toch voldoende klanten voor minimaal 10 filialen en een hoge rating van Bloomberg.

  • ze onderscheiden zich door op een verantwoorde manier met je geld om te gaan. Waar andere banken enorme risico’s nemen door te investeren in ondoorzichtige en high-risk producten en speculeren (gevoed door een pervers bonuddysteem, speelt deze bank op safe.

   gevolg; deze bank krijg je niet om. je hoeft dus niet bang te zijn dat je zoals met de ijslandse landsbanki, opeens je geld kwijt bent. Bij landsbanki kreeg je wel rente, en veel ook, maar dat konden ze alleen betalen door risico te nemen. Met jouw geld.

   jij wilt rente, dan kom je uit bij de rijkman groeninks van deze wereld. Jij wilt zekerheid en je komt uit bij handelsbanken.

 5. Dan nog geeft het geen antwoord op de vraag: wat doen ze met je geld en hoe en wat voor rente en rendement krijg ik op mijn € 100.000 (minimale inleg bij Handelsbanken).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.