Hoe staat het met die lieve Zweedse bank?

Op 15 juni vorig jaar was er een item in Nieuwsuur over de Zweedse bank Handelsbanken. Een Zweedse bank dus, die wars is van al die nare praktijken die ons zo tegenstaan bij de meeste banken. Geen targets voor het personeel, geen bonussen voor de managers. Interessant… dus houden wij graag in de gaten hoe het ermee staat bij Svenska Handelsbanken. En dan vooral hoe het gaat met de plannen om in Nederland actief te gaan opereren. Dat we er als consument betaal- en spaarrekeningen kunnen openen. In 2011 was het plan ‘volgend jaar’. Nu is het volgend jaar…

Navraag leverde op dat de planning op dit moment is om in het vierde kwartaal van dit jaar te komen met pinpassen en spaarproducten. We moeten dus nog even afwachten. Verhuisjegeld houdt u op de hoogte!

Advertentie

10 Reacties op “Hoe staat het met die lieve Zweedse bank?

  1. Blijde verwachting met gepaste voorzichtigheid. Er zijn mogelijkheden voor financieel beheer met fatsoen en veiligheid in Nederland. Bekijk die opties eerst!

  2. Elektronisch bankieren is uitegsteld tot 2e kwartaal 2013. Er isook nog geen betaalrekening mogelijk. Alleen hypothecaire lening en deposito die start bij (maar liefst) € 100.000, minder kan niet.

    Niet echt een aantrekkelijke bank, dus.

  3. Tsja en deposito is ook niet mogelijk. Ik Heb dus net contact gehad met deze bank. Er is in ieder geval hier in Nederland aan de spaarkant helemaal niets mogelijk. Het mooie verhaal van een normale bank gaat dus helemaal niet op. Ook dat andere filmpje met kerktoren dus niet. Dat je klanten vanaf de kerktoren zichtbaar moeten zijn. is in mijn geval de Martinitoren. Een normale bank, zoals gesuggereerd, heeft lokale spaarders met lokale uitleen. Maar deze bank heeft dus geen spaarders in de lokale omgeving. Ik wilde er dus sparen of een deposito openen. Maar dat is dus echt totaal niet mogelijk. Maar zitten die spaarders die het geld inbrengen dan in Zweden? Lijkt met niet zo zichtbaar vanaf de kerktorens in Nederland. Hoezo val je dus onder de garantieregeling van zweden als je niet kunt sparen?

  4. Pingback: ‘De situatie is verklaarbaar en dramatisch’ (incl VjG-commentaar) | Verhuis je Geld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.