Zorginstellingen in Catalonië krijgen maand niets

Barcelona, hoofdstad van Catalonië

(Van Constant Willem Coolsma ontvingen we het volgende bericht.)
In een bulletin van de Wereldomroep lees ik zojuist: “De Spaanse regio Catalonië schort betalingen aan zorginstellingen deze maand op. De regionale overheid beschikt momenteel niet over voldoende middelen om aan alle verplichtingen te voldoen. Een woordvoerder gaf niet aan om welk bedrag het gaat, maar volgens de Spaanse krant El País gaat het om circa 400 miljoen euro. Volgens het samenwerkingsverband van de Catalaanse sociale diensten kan de beslissing ertoe leiden dat 100.000 werknemers deze maand geen salaris ontvangen. Catalonië kampt met de grootste schuldenlast van alle autonome Spaanse regio’s.”

Dat roept bij mij een eenvoudige vraag op: en de directies van de betrokken instellingen en de directeuren van de banken die voor deze tekorten hebben gezorgd en de politici die ervoor verantwoordelijk zijn, krijgen die ook een maand geen salaris? Ik vrees dat ik het antwoord wel weet.

 Met vriendelijke groet,
Constant Willem Coolsma
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.