Missie geslaagd?

Na bijna twee jaar Verhuis je geld! met zo’n 250.000 bezoekers, meer dan 150 artikelen, honderden reacties en abonnees, is het tijd voor een pas op de plaats. Wat wilden we met deze site en is ons doel bereikt?

Ons antwoord daarop is onomwonden ‘nee’. Onze missie is niet geslaagd. We konden het niet tellen, maar zijn ervan overtuigd dat maar weinigen echt de stap gezet hebben om van bank te veranderen om hun ongenoegen  te uiten. Het zijn er enkele honderden, misschien duizenden geweest, maar zoden aan de dijk heeft het niet gezet. De banken hebben er weinig van gevoeld, er is niet veel veranderd. Ondanks de crisis en alle gepraat over een strengere aanpak van banken, bonussen, derivaten draait de bankenwereld nog steeds op volle toeren.

Gisteren zagen we Het brein van de bankier een indringende documentaire van Joris Luyendijk  die het allemaal nog eens netjes op een rijtje zette. Onze wereld wordt in feite geregeerd door een groep zich aan elke controle onttrekkende speculanten, met een hoog psychopatisch gehalte. Gewetenloze jonge mensen, die alleen voor het grote geld gaan en wier gedrag het best is te vergelijken met zware verslaafden. Met alle gevolgen van dien.

Met z’n allen: politici, journalisten, schrijvers, Occupy, verontruste en boze burgers, nationaal, Europees, wereldwijd, zijn we niet in staat om de macht van de banken te breken. Het is treurig, maar waar.
Tot een andere conclusie kunnen we niet komen.

Hanneke van Veen & Rob van Eeden

Advertentie

8 Reacties op “Missie geslaagd?

 1. Dat anderen blijkbaar een fijn gevoel krijgen als ze willens en wetens door die grootbanken bestolen worden is hun zaak , maar niet van mijn rekening ! Ik ben al jaren geleden PUUR uit onvrede opgestapt !

 2. Lieve mensen, het laatste dat we nu moeten doen is ons er toe laten verleiden onze energie naar beneden te laten zakken met verwijten, verbittering en hopeloosheid. Kijk naar wat er wel aan het gebeuren is dat ons hogere collectieve doel dient. Geef nooit op! We zijn voortrekkers en die kiezen er voor ons met ons hart te blijven verbinden. We zijn nog maar net begonnen harteloosheid in liefde om te zetten!
  Liefs van Myriam.

 3. Ik kom eerlijk gezegd wel tot een andere conclusie. Enerzijds begrijp ik heel goed hoe het is om zo hard en langdurig te werken aan dit project, zonder resultaat. Anderzijds denk ik dat er meer voor nodig is om mensen tot ander gedrag te brengen. Dat is niet jullie probleem dat is het probleem van de mensheid, het zit in ons brein.

  Ik denk even terug aan de voorstelling van cabaretier Michaël van Peel die gister op CANVAS werd herhaald: http://lnkd.in/6Qiyre Zijn moraal (mijn interpretatie): het menselijk bevattingsvermogen krijgt nog geen grip op deze fenomenen. Wat mij betreft ligt het accent hier op het woordje ‘nog’.

 4. Onderschat niet wat elke lezer in stilte doet. Dank zij jullie info ben ik van bank veranderd, heb een klacht ingediend bij de ABN wegens onvolledige informatie en ben daar weggegaan. Heb ook met de ING overlegd en ga daar ook weg als er geen goede aanbiedingen zijn. Ik lees het blog van Luyendijk en leer daar veel van. Ik schrijf zelf artikelen voor de krant en leer veel van jullie info en van Luyendijk. De gestage druppel holt de steen uit. Dus houd moed en ga gewoon door want er is geen kwaad dat eeuwig duurt ook al lijkt het soms zo. Jullie verdunnen het kwaad en dat is essentieel.

 5. Toen ik jullie leerde kennen, was ik zelf al van bank veranderd, van de Postbank/ING naar de Triodosbank. Als ik jullie berichten las, dacht ik soms: was ik nog maar niet
  veranderd, dan kon ik het nú doen om een geluid van protest te laten horen. Via e-mail en via tweets wees ik vrienden en volgers soms op jullie publicaties. En ik weet dat ik sommige mensen er telkens weer mee aan het denken zet. Ook daarom sluit ik me aan bij de anderen die zeggen: doorgaan! Ook al is de oogst nog mager, het zaad zal ooit opkomen. Blijf maar onrust zaaien!

 6. Dag, ook ik kan me jullie reactie voorstellen maar ben dan wel 1 van die lezers die heeft gehandeld dankzij jullie! Ook mijn omgeving beinvloed ik daar weer mee. Ik ben verre van rijk dus ze zullen t bij de banken niet eens hebben gemerkt. Maar toch een druppel op de gloeiende plaat is ook een druppel en bewustzijn moet groeien. Ik heb niet de kritische blik en kennis van jullie dus ik ben er blij mee!

 7. Geef nooit op! Eens winnen we de race, dit is nog maar het begin. Mensen zijn het kotszat alsmaar beroofd te worden, alleen het bewustzijn moet zich vormen en dat kost tijd. Maar we zijn op de goede weg. Het kost gewoon veel tijd om mensen bewust te maken in welke situatie ze zich bevinden. Wanneer alles goed gaat en je hebt werk is er (nog) niets aan de hand, ja alles wordt duurder, maar wanneer je dat kan betalen. ach dan doen we dat toch? Ik hoor steeds meer protestgeluiden in mijn omgeving.

  Tip: Kijk voor jezelf ook eens naar banken buiten de EU zone, Zwitserland of Noorwegen. Neem het valutaverlies voor lief en het feit dat je nauwelijks rente krijgt. Daar zijn we trouwens in NL ook hard naar op weg. Je geld staat er wel veilig. Kunnen onze regeringsleider ( zijn ze die naam nog waard? ) tenminste niet bij je zuurverdiende centjes komen, wanneer de Nederlandse Bank omvalt bij het klappen van de euro. Of ga wat doen met goud / zilver. Dit zal altijd zijn waarde blijven behouden en dat zal de euro zeker niet doen.

  Ben nog steeds blij met jullie site en de gepubliceerde artikelen! Wat mij betreft dus : Doorgaan!

 8. Pingback: Hoe bankiert Joris Luyendijk? | Verhuis je Geld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.