Investeert ASN Bank duurzaam?

Op de radio hoorde nrc.next-lezer Martin van Berloo een spotje van de ASN Bank, waarin wordt gezegd dat niet in kinderarbeid en de wapenindustrie wordt belegd. Op de ASN-site en in advertenties staat dat de bank het geld van klanten „duurzaam” investeert, „bijvoorbeeld in groene energie en in eerlijke handel”. Hoe kunnen ze dat zeker weten, vraagt Van Berloo zich af. „Ik neem aan dat ze bij veel bedrijven/fondsen beleggen, die vervolgens ook weer uit kleinere onderdelen bestaan. Hoe weten ze zeker dat alles in die keten duurzaam is?” Next checkt daarom: investeert de ASN Bank het geld van spaarders en beleggers duurzaam? LEES VERDER op Next checkt.

Advertentie

3 Reacties op “Investeert ASN Bank duurzaam?

    • Heel veel weet ik er niet van, maar uit het artikel blijkt dat Triodos aanzienlijk meer investeert in duurzaamheid (35%). Maar ik weet ook dat Rabobank op de een of andere manier bij Triodos is betrokken. Via jaarverslagen van Triodosbank, die op hun site zijn in te zien of te downloaden, is veel meer te weten te komen. Ook verwijs ik naar de Spaarbank-meter, waarin veel banken vergeleken worden, ook op gebruikte normen en waarden. Zie: http://www.vanspaarbankveranderen.nl/spaarbankmeter

  1. Pingback: Investeert Triodos Bank duurzaam? | verhuis je geld!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.