U en ik betalen steeds hogere lonen van bankiers

Somo publiceerde gisteren een onderzoek, waaruit blijkt dat de vier grootste banken van Nederland vele miljarden euro’s voordeel hebben door de ‘verborgen subsidie’ die zij jaarlijks krijgen van de Nederlandse staat. ABN AMRO, ING, Rabobank en SNS Bank krijgen jaarlijks zeker 4 miljard euro. Dat komt overeen met meer dan twee derde van hun gezamenlijke jaarwinst.

De studie van Somo, onafhankelijke onderzoeksorganisatie die zich richt op duurzame ontwikkeling, toont ook aan dat de beloning van bankiers in Nederland bovengemiddeld is gestegen. In 1987 verdiende een bankier gemiddeld 17 procent meer dan een doorsnee werknemer, nu is dat verschil ruim 81 procent. Alleen bankiers in IJsland zagen hun beloning harder groeien. Ook na 2008 is de positie van bankiers ten opzichte van andere werknemers verder verbeterd.  LEES VERDER

Advertentie

2 Reacties op “U en ik betalen steeds hogere lonen van bankiers

  1. Dit feit misschien aan een nog hogere klok hangen ? Overheid en banken hebben en soort van symbiose waarbij de banken het meest profiteren .
    Vwb de overheid die is gewoon gebaat dat de economie overeind blijft en dat is puur eigen belang nl. dat er geld in het Haagse laatje blijft stromen . en de NL-se melkkoe die staat nog steeds niet droog !

  2. Ja ja ik heb het vaker geschreven en gezegd dat het stelen gewoon door gaat, vandaar de LAGE rentes die de consument van de Banken krijgen op hun spaarrekening

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.