Arbeidsvoorwaarden kernfactor bij wangedrag bankiers

Als je ieder moment ontslagen kunt worden omdat je niet gehaaid genoeg bent, dan ga je voor de bijl. Dat stelt Joris Luyendijk in zijn toelichting op het boek Dit kan niet waar zijn, onlangs op een bijeenkomst van De Correspondent. Zonder de bankiers als slachtoffer te bestempelen, schetste hij de organisatorische context waarin zij functioneren. “Terwijl iedereen klaagt over de banken zijn het vaak onze eigen pensioenfondsen die meer rendement eisen van de banken.”

Daarnaast komen aan het woord: Jeroen Smit (schrijver van De Prooi), Esther Rosenberg (onderzoeksjournalist van NRC Handelsblad en schrijver van Giftig Krediet), Rens van Tilburg (directeur van het Sustainable Finance Lab), fractievoorzitter Jesse Klaver van GroenLinks en econoom Helen Toxopeus. Acteur Sieger Sloot legt de verleidingen van de financiële wereld beeldend voor aan het publiek.Joris Luyendijk bij de Correspondent

Zie de livestream van de bijeenkomst van De Correspondent met Joris Luyendijk.

 

Advertentie

Een Reactie op “Arbeidsvoorwaarden kernfactor bij wangedrag bankiers

  1. Pingback: Hoe bankiert Joris Luyendijk? | Verhuis je Geld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.