Follow the Money – waakhond in financieel krachtenveld

Joris Luyendijk wint een weddenschap van een bankenvoorman, terwijl in de sector meewarig wordt gesproken over zijn boek.

Dat blijkt uit een verslag op de website Follow the Money van een debat tussen bankiers en Joris Luyendijk. In het verslag komen heel diverse meningen aan bod. Zo stellen bankiers dat de situatie in de Britse bankensector, die Luyendijk beschrijft in zijn boek Dit kan niet waar zijn, heel anders is dan in Nederland. De schrijver wordt betiteld als ‘populistisch antropoloog’, maar houdt zijn argumenten fier overeind. Daarnaast wordt besproken in hoeverre de berichtgeving in Het Financieele Dagblad op de hand is van bankiers.

MachtsverhoudingenFlollow the money

Follow the Money is een website die ingaat op machtsverhoudingen en de geldstromen daaromheen. Uit dossiers over onderwerpen als het Fyra-debacle, derivaten, TTIP, vrije artsenkeuze en de JSF blijkt keer op keer dat macht en angst meer bepalend zijn voor politieke besluiten dan argumenten. Wie Follow the money wil steunen kan terecht op deze pagina.

Het lijkt erop dat ook vanuit de wetenschap druk wordt uitgeoefend op Luyendijk. Eind augustus werd hij in Trouw op de hak genomen door hoogleraar Matthias Smalbrugge.

Advertentie

Een Reactie op “Follow the Money – waakhond in financieel krachtenveld

  1. Pingback: Hoe bankiert Joris Luyendijk? | Verhuis je Geld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.