‘Ik wilde al heel lang van bank veranderen’

Overstapverhaal van Simone Sas

“Afgezien van een kleine hobbel ging het soepel.” Dat zegt Simone Sas uit Voorburg, die enkele jaren geleden van ING overstapte naar ASN Bank.

Hoe was het bij uw vorige bank?

Sinds de Postbank was opgeheven had ik een betaalrekening bij ING. Dat ging ook goed tot ze een paar jaar geleden aangaven dat ze mijn persoonlijke gegevens zouden gaan verhandelen. Dat riep veel weerstand op, niet alleen bij mij. Het plan werd direct weer ingetrokken.

Wat was de aanleiding om over te stappen en hoe verliep dat?

Eigenlijk wilde ik al heel lang van bank veranderen en dat gevoel ging steeds meer knagen. Ik zag alleen op tegen de rompslomp, maar die is uiteindelijk erg meegevallen. Ik had e

en spaarrekening bij ASN Bank, dus wist al waar ik mijn betaalrekening zou onderbrengen. En ik heb gebruik gemaakt van de overstapservice.

De overstap was ergens blijven steken, daardoor duurde het wel een maand langer dan nodig was. Omdat ASN alert reageerde werd dat rechtgezet en toen ging het verder moeiteloos. De automatische incasso’s werden via de overstapservice aangepast. Voor de betalingen die je ontvangt, bijvoorbeeld pensioen, moet je wel aan de betreffende organisaties doorgeven dat ze het naar een ander rekeningnummer moeten overmaken.

Ook als je bij andere banken een kleine spaarrekening hebt waar je geld van krijgt, moet je dat zelf aanpassen. Omdat iedere bank het anders doet moet je steeds even kijken op internet hoe dat geregeld is. Moeilijk is dat niet en het heeft minder tijd gekost dan ik had gedacht.

Hoe bevalt het bij uw nieuwe bank?

Simone Sas uit Voorburg:

Simone Sas uit Voorburg: “Het kostte minder tijd.”

Gewoon goed. Ik vind het fijn dat ik gewoon kan bellen als ik vragen heb. Ze zijn altijd vriendelijk en gaan zorgvuldig te werk. Bij ING was ik gewend maandelijks bankafschriften te krijgen en dat stond bij ASN niet op de site. Ik zou graag regelmatig papieren afschriften ontvangen, desnoods tegen betaling. Ze komen nu maandelijks binnen en daar wordt niets voor in rekening gebracht.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.