‘Investeringsklimaat’ nadert omslag

Na consumenten beseffen ook investeerders steeds meer de rol van fossiele energie in het klimaat.

Betrokkenen

Gister werd bekend dat een meerderheid van de Tweede Kamer alle kolencentrales wil sluiten. Van consumenten was al bekend dat ze in toenemende mate verontrust zijn. En nu wordt de harde werkelijkheid ook bij andere betrokkenen meer en meer duidelijk.

Bancaire praktijken

Fossiele energie

Fossiele energie overgewaardeerd?

Aanstaande zondag besteedt Tegenlicht een uitzending aan dit onderwerp (21.05u, NPO 2), hier de promo. Daarin komt aan bod dat Goldman Sachs, en andere banken die bekend staan door onfrisse bancaire praktijken, wel hun verantwoordelijkheid nemen om verdere aantasting van het klimaat te voorkomen.

ING boosdoener

Nog niet alle politieke partijen zijn om en ook in de financiële sector is geen overeenstemming. Verzekeraars en pensioenfondsen zijn bezig met een herbezinning. Van de Nederlandse banken is ING een hardnekkige boosdoener. Deze bank neemt meer dan tachtig procent van alle investeringen in fossiele energie voor zijn rekening.

Invseteringsbeleid

Van origine betekent investeringsklimaat het geheel van omstandigheden die bepalen of een investering perspectief heeft. En nu is er een associatie met een tweede betekenis: het klimaat dat voortkomt uit een investeringsbeleid.

PeilingBeeld poll Toekomst van VjG

Hebt u al meegedaan aan de peiling van Verhuis je geld? Hartelijk dank!

 

Advertentie

3 Reacties op “‘Investeringsklimaat’ nadert omslag

  1. O o o wat hebben we de mond weer vol over het klimaat, ik ga er nog steeds vanuit dat we als Mens op deze aardbol maar weinig invloed hebben op het klimaat ( we kunnen het “opwarmen” misschien wel wat versnellen ) als je de geschiedenis er op na slaat dan had je ook al de kleine en de grote ijstijd ( toen was er geen Industrie ) en de moderne kolencentrales zijn de schoonste van de wereld, en wat dachten we van Kerncentrales met de nieuwe technieken nog veel schoner en minder afval, maar daar word te weinig aandacht aan besteed.
    Met deze regering (slappe hap) in Den haag komt er niets van terecht.

  2. Pingback: Bankwijzer looft Triodos en ASN | verhuis je geld!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.