Wordt bankrekening echt goedkoper?

Bankbiljetten en munten - illustratie

Banken beweren dat bankklanten minder gaan betalen voor hun betaalrekening. Vanaf vandaag verlagen de grote banken hun tarieven. De kosten gaan omlaag of de extra’s worden gratis. De Consumentenbond zet vraagtekens bij de beloftes.

Rekenvoorbeelden

Op de website BankenVergelijking wordt de nieuwe situatie beschreven. Ten opzichte van de betaalrekening Privé Pakket van ABN Amro gaan de kosten enkele tientjes per jaar omlaag. Ook de nieuwe betaalrekening Kiesvrij van ING zal voor klanten voordeliger uitpakken. De Rabobank rekent minder voor creditcards of een tweede betaalpas. Ook geeft BankenVergelijking een aantal rekenvoorbeelden.

Er zijn geen wijzigingen bij ASN, Knab, SNS en Triodos.

Extra betaalpas

Volgens de Consumentenbond is het maar de vraag of de tarieven per saldo gunstig zijn. “De kosten schieten omhoog als consumenten een extra betaalpas of creditcard aanvragen.” De bond adviseert om ook andere aspecten mee te wegen, zoals de rente die SNS uitkeert op een betaalrekening of de tarieven voor pinbetalingen van Bunq.

De pagina met rekenvoorbeelden van de Consumentenbond bevat een aantal adviezen voor gezinnen in verschillende situaties. Elders zet de bond alle tarieven op een rij.

Eerlijkheid van banken

De eerlijkheid van banken wordt helaas niet vergeleken, net als het beloningsbeleid. Dus de prikkels die al dan niet pervers zijn en schadelijk voor de maatschappij kunnen helaas niet systematisch beoordeeld worden. Dat wordt bewaakt door onder meer Eerlijke bankwijzer, FTM en natuurlijk Verhuis je geld.Waakhond

Advertentie

Een Reactie op “Wordt bankrekening echt goedkoper?

  1. Pingback: ING geeft gemachtigden inzage saldo | verhuis je geld!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.