‘Er gebeuren nu verstandige dingen met mijn geld’

Time for change (overgang) -uitsnede“Het bevalt goed bij de nieuwe bank”, zegt Constant Coolsma. De tachtigjarige voormalig inwoner van Utrecht stapte over van ING naar Triodos Bank. Hij is nu met pensioen en woont in Latijns Amerika.

Probleem oplossen

Coolsma was in zijn werkzame leven journalist, communicatieadviseur en docent, hij had een rekening bij de PCGD, de Postcheque en Girodienst. “Het was de voorganger van de Postbank die later zou opgaan in ING. Je kan je nu niet meer voorstellen dat op je bankafschrift een doorkiesnummer stond. Als je dat belde kreeg je de medewerker aan de lijn kreeg die je rekening beheerde en een probleem kon oplossen. ING is zo groot en anoniem, daar weet je niet met wie je te maken hebt.”

Overstapservice

Toen hij besloot te emigreren kwam er nog iets bij. “ING deed moeilijk over een document voor het doorsluizen van mijn pensioen naar Brazilië. Iemand bij het consulaat had dat gedrag van banken vaker gezien en raadde me aan om stug vol te houden. Inmiddels had ik ook een rekening bij Triodos Bank en daar bleek het geen enkel probleem te zijn. Vervolgens maakte ik gebruik van de Overstapservice en ik schreef een brief aan de instellingen waar ik pensioen van ontvang. Alles kwam voortaan keurig op de nieuwe rekening.”

Leven om te leven

Hij woont nu al weer acht jaar in Brazilië, waar volgens hem mensen ‘leven om te leven’. “Het klimaat en de sfeer spreken me enorm aan. En terwijl Brazilië in menig opzicht nog een ontwikkelingsland is, is het heel modern als het op bankieren aankomt. Internetbankieren neemt hier een steeds hogere vlucht en het beveiligingsniveau is hoog.”

Zinvolle activiteiten

Constant Coolsma

Constant Coolsma: “Als het op bankieren aankomt is dit land modern.” Klik op de foto voor zijn blog over Brazilië.

Het doen van betalingen en het contact met Triodos  verlopen ook vanuit Brazilië moeiteloos. “Het is een bank waar je nog persoonlijke aandacht krijgt. Als er een probleem is kan ik bellen of  mailen en dan wordt het opgelost. Heel belangrijk is ook dat er verstandige dingen met mijn geld worden gedaan. Ze houden me op de hoogte van projecten  die ze steunen, zoals nieuwe vormen van energieopwekking en het ontwikkelingswerk van HIVOS. Het geeft me voldoening om te lezen hoe zinvol die activiteiten zijn.”

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.