ING in België: donderslag of drama?

bliksem-achter-wolkenkrabbers-uitsnedeMaandag kondigde ING een nieuwe ontslagronde aan. Die veroorzaakte nergens zoveel commotie als in België, dagenlang werd het nieuws erdoor beheerst. Voor medewerkers, pers, publiek en politiek was het een verrassing, maar deskundigen hadden het drama voorzien: door de oprukkende ict staat de efficiency onder druk.

Taksforce van regering

Dagblad De Standaard belicht de kansen voor ontslagen medewerkers om een nieuwe baan te vinden. De minister van Werkgelegenheid roept banken om om een goede regeling hiervoor te treffen. Maar volgens Het Laatste Nieuws ziet hij ook een taak voor zichzelf weggelegd en richt een taskforce op. In De Tijd wordt uitgelegd dat ING in elk geval ook moet bezuinigen op vastgoed.

Nieuw bancair landschap

De VRT spant de kroon bij de berichtgeving. Er wordt gepleit voor een nieuw bankcair landschap. En in een mediaoverzicht wordt gerept van de zwaarste klap voor de Belgische werkgelegenheid sinds de opheffing van de Fordvestiging in Genk. De omroep wijst erop dat ING België de laatste jaren meer dan een miljard winst per jaar boekte.

Dreigende tweedelinging-dame-met-rood-haar-uitsnede

Bankdeskundige Geert Noels zegt bij de VRT dat deze stap onvermijdelijk was: “Banken die niet meegaan in de ict-revolutie zullen het niet redden. Er komt een tweedeling in de samenleving tussen zij die meekunnen met de ict-revolutie en de achterblijvers. Vernieuwing van de economie gaat veel sneller dan vroeger.”

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.