Kunnen banken luisteren?

Door de toenemende drang tot efficiency is een persoonlijke relatie met een bank voorbehouden aan klanten met een groot vermogen. Op de website Banking Tech vraagt Keen zich af of banken in staat zijn de ontwikkelingen rond fintech te weerstaan. “We hebben de bank nodig om betalingen en voor de hypotheek. Maar in de toekomst kan dat ook met fintech.”

Bedriegers

In een recent onderzoek van zijn bedrijf C Space onder vierduizend respondenten bleek dat bankiers worden geassocieerd met ‘bedriegers, zwendelaars en charlatans’. Wat ook uit het onderzoek naar voren kwam is dat de best presterende bedrijven sterk gefocust op behoeftes van klanten.

Universele behoefteshond-met-oren-2

De behoeftes van klanten zijn universeel, zegt Keen:”Vertrouwen, empathie, openheid, goede service en emotionele verbinding. Consumenten zoeken bedrijven die hun behoeftes en verwachtingen begrijpen. En hoe vaak overkomt dat een bank … wanneer hebt u voor het laatst een bank aanbevolen? Het wordt tijd dat banken een nauwe band met hun klanten opbouwen, om te beginnen door luisteren en leren, voordat het te laat is.”

VjG-kort: smartphone bestrijdt armoede

Advertentie

4 Reacties op “Kunnen banken luisteren?

    • Ik heb veel moeite met een zakelijke rekening van Triodos. Ik ben al een jaar bezig met alles te regelen en het wil maar niet lukken. Er werken 70 mensen bij de Klantenservice en vaak parttime. Dus bij mailen en bellen krijg je steeds een ander die de zaak niet kent. Kennelijk zijn er geen toegankelijke digitale dossiers. Ik heb zeker al 30 verschillende personen gehad. De meesten zijn goed willend maar weten niet wat ze moeten doen. Dat acht ik heel treurig.

      • Interessant, Renée. Het lijkt me denkbaar dat we op deze website een keer in een artikel behandelen waar je tegenaan loopt, uiteraard met hoor-en-wederhoor. Als je dat een goed idee vindt, laat dan Triodos weten dat ze ook aan het woord zullen komen. Misschien zorgt dat al voor een verbetering?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.