50-60% ING/SNS-klanten overweegt overstap

Vara’s Kassa meldt op 2 april 2011:
Het zal u niet ontgaan zijn; veel mensen zijn verontwaardigd over de bonussen voor de top van de ING-bank. En daar deed ING deze week nog een schepje bovenop door alleen de vermogende klanten daar een brief over te sturen. Kassa hield, puur toevallig, net in die periode een enquête onder de Kassa-nieuwsbrieflezers. En daaruit blijkt dat maar liefst 41% van de ondervraagden weleens overweegt over te stappen naar een andere bank. Koploper is de SNS Bank met 59%, waar klanten vooral ontevreden zijn over de dienstverlening. En verder blijkt dat 54% van de ING klanten een overstap overweegt. De belangrijkste reden daarvoor is boosheid over de bonuscultuur van de bank. LEES VERDER

Advertentie

5 Reacties op “50-60% ING/SNS-klanten overweegt overstap

 1. Het afgelopen jaar heb ik twee rekeningen bij ING helemaal beëindigd, omdat ik die club echt spuugzat was (en ben). Zakelijk bankier ik nu bij de Triodosbank, en privé bij ASN. Wat een verademing, zeg, ik weet niet wat me overkomt. Al ik naar hun sites kijk, snap ik alles, als ik bel, krijg ik intelligente mensen die op mijn vragen ingaan, en geen call-center-studentje die scripts opleest, in het beste geval.
  Ook wordt ik nooit meer lastig gevallen met ongevraagde reclame voor ‘interessante’ producten en diensten van ING. Echt, ik kan het iedereen aanraden. Het is even werk, maar je krijgt er dan ook wat voor terug. Het belangrijkste is natuurlijk dat mijn geld nu beheert wordt door mensen die om de aarde denken, en niet alleen aan hun eigen zakken vullen. Weg met dat geboefte!

  • Ik ben nu ook weg bij de ING, ben overgestapt naar ASN. Mijn spaargeld had ik al niet meer bij de ING, maar ook mijn betaalrekening is nu weg daar. Heerlijk, voelt zo goed. Heel weinig werk, en met de overstapservice doen ze heel veel voor je ook, dus ik hoop dat meer mensen het doen!

 2. Ook de website hoogsterente.nl heeft daar vergelijkbaar onderzoek naar gedaan en concludeerde dat 49% van de spaarders een overstap naar een andere bank zou maken wanneer zijn/haar bank exorbitante bonussen zou uitdelen.
  Deze website probeert met steun van de spaarders vanaf begin 2010 de bankensector te verduurzamen.
  Met z’n alle ten strijde tegen de exorbitante bonussen !
  Zie het volledige persbericht:

 3. Ik had mijn hypotheek lopen bij de ing bank, wat een gigantische puinzooi, de notaris kwam erachter dat eea door de hypotheekadviseur (van de ing bank) niet juist was behandeld.
  Het heeft bloed zweet en tranen gekost, om hier onderuit te komen, ik ga zelfs nog niet meer pinnen bij die bank, ongelooflijk!!

  De klantvriendelijkheid en behulpzaamheid van de SNS bank is zwaar k*t (sorry, ik heb er geen ander woord meer voor) stap aub op bij deze bank.
  De ASN bank daarentegen is een kei van een bank, niet te geloven dat deze met de SNS bank gelieerd is?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.