Spaarders, kom in actie!

Bericht ontvangen van Christian Kok, hieronder te lezen. Dank voor uw bijdrage!

Eigenlijk zou iedereen de actuele spaarrente moeten bijhouden en meteen actie moeten ondernemen om zodoende de concurrentie van de spaarrente bij banken levend te houden! Zo heb ikzelf  bij Bank of Scotland wel een paar keer geswitcht toen er sprake was van lichte daling. Zo zien banken in dat ze meer moeite moeten doen om al dat spaargeld van  jou en ik bij elkaar te houden. Want de tendens is bij veel banken om eerst aantrekkelijke welkomstpremies en hoge rentes te bieden, maar als ze al dat geld hebben dan gooien ze die rente naar beneden en dat hebben ook Bank of Scotland en Centraal Beheer gedaan, laatstgenoemde had op een gegeven moment de rente op 2.7%, maar die daalde vrij snel daarna naar 2.3%.

Om daar handig op in te spelen kun je als spaarder de rentestand beïnvloeden, als iedereen dat natuurlijk doet. Het is jouw geld en jij wilt de hoogst vrij opneembare rente, dan moet je er wel wat voor doen. Als je geen actie onderneemt gebeurt er niets en daar profiteert de bank van. Want let wel beste spaarders, wij hebben de macht en niet de bank!

Zo heb ik sinds het ‘omvallen’ of liever gezegd het omgooien van de DSB een betaalrekening in België geopend bij de Argenta bank. Dit is een bank die je zelfs creditrente geeft op je saldo zoals dat bij iedere bank het geval zou moeten zijn. Wat maakt het tegenwoordig uit waar jij je betaalrekening binnen Europa hebt lopen? Met die Belgische pas kan ik overal in NL geld opnemen en betalen maar kosten voor het simpelweg hebben en aanhouden van zo`n rekening heb ik niet. Moet je daarvoor eens bij de Rabo of ING aankomen dan trekken ze toch een vies gezicht. Nee, ik heb het al jaren terug gehad met de bank als woekerend geldinstituut met riante bonussen voor de top die uit mijn en uw portemonnee komen.

Ik spreek de wens uit dat als iedereen zo ‘handelt’ dit een voor de spaarder gunstige ommezwaai teweeg zal brengen.

Met vriendelijke groet,
Christian  Kok

Advertentie

2 Reacties op “Spaarders, kom in actie!

  1. Na het lezen van dit artikel krijg ik een onaangenaam gevoel over deze site. In eerste instantie dacht ik dat het onafhankelijke en objectieve informatie betreft, maar niets blijkt minder waar. M.n. wordt de Argentabank wel genoemd als het om rente op de betaalrekening gaat maar over de SNS-bank lees ik niets. Ergo, met geen woord is ooit gerept over het feit dat de SNS-bank al jaren rente op de spaarrekening geeft.

    Tip aan de kritische lezer: Let dus bij het lezen van dergelijke beweringen altijd op en vergelijk zelf om achter de waarheid te komen.

  2. Beste M. Borg,
    De bijdrage waarop u reageert is van een bezoeker van deze site. Wij hechten eraan om een ieder – binnen de grenzen van redelijkheid – gelegenheid te geven hier te posten. En dat hoeft niet altijd te sporen met de mening van de makers van deze site.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.