Dag van de verontwaardiging, 20-11-2011, 14:00 u. DAM, A’dam

Oproep (zie voor de laatste info: www.heteherfst.nl)
Vanaf 12.00 houden de stakers in het openbaar vervoer een manifestatie op het Centraal Station Amsterdam. Deze zal door Milieudefensie worden aangevuld met een spectaculaire actie. De Hete Herfst coalitie roept mensen op om zich hier bij aan te sluiten en na afloop gezamenlijk naar de Dam te lopen. Neem potten en pannen mee voor een vrolijk trommelend protest onder leiding van een drumband.
Op 20 november willen we onze verontwaardiging tonen over de kabinetsplannen en oproepen tot solidariteit, echte democratie en mensen boven winst. Samen gaan we op de Dam levensgroot ‘99%’ uitbeelden. Kom ook en doe mee met je eigen boodschap of actie, jij bent de 99 %!De plannen van het kabinet-Rutte en zijn gedoogpartner vormen een ongekende aanval op kunst, zorg en welzijn, milieu, openbaarvervoer, gepensioneerden, gehandicapten, uitkerings-gerechtigden, huurders, werknemers, studenten, migranten en vluchtelingen.

Daarmee wordt de rekening van de economische crisis neergelegd bij werknemers en worden mensen aan de basis van de samenleving getroffen door een opeenstapeling van bezuinigingen. De regering breekt de solidariteit af en voedt het wij/zij-denken dat bevolkingsgroepen tegen elkaar opzet.

Wij willen de rekening van de crisis terugsturen naar de aanstichters. Bankiers, speculanten en grote ondernemers hebben zich de afgelopen jaren enorm verrijkt. Niet langer mag de onbegrensde zucht naar winst alles wat mooi en weerloos is vernietigen en onze democratie uithollen.

De logica van bonussen voor de rijken en crisis voor de rest stuit op steeds meer – van de Occupy-protesten tot acties, demonstraties en stakingen in verschillende sectoren.

Advertentie

Een Reactie op “Dag van de verontwaardiging, 20-11-2011, 14:00 u. DAM, A’dam

  1. NL begint nu onderhand pas Echt wakker te worden nu er een forse aanslag op onze portemonnaie wordt gedaan . En steeds verder draait Den Haag ons de duimschroef aan net of het burgermannetje het makkelijkst uit te persen is !
    En ondertussen houden de rijken , banken en multi-nationals zich gedijst of spelen ze mooi weer om hun argeloze clienten binnen te halen . We moeten net als de andere landen er voor waken dat er in de nabije toekomst mensen hun huis worden uitgezet en een burger(mobiele)eenheid vormen om dit inhalig gedrag van banken te elimineren. En daavoor is juist SOLIDARITEIT en VASTBERADENHEID nodig om bij de burger een voedingsbodem te creeren .
    ! En daarvoor is nu juist SOLIDARITEIT nodig en VASTBERADENHEID diejuist nu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.