Juiste terminologie: crimineel terrorisme!

Max Keiser: overdreven, schreeuwerig, maar wel iemand die de zaken bij de naam noemt: financieel terrorisme dat ongestraft blijft. Onverantwoord verkopen van derivaten, witwassen van drugsgelden, manipulatie van Libor en Euribor, de superrijken helpen hun geld belastingvrij weg te sluizen enz. enz. Waar niets aan gedaan wordt dan praten, onderzoekcommissies instellen en de banken het zelf laten ‘regelen’. Terwijl andere criminelen (terecht) gestraft worden, laten we bankiers (op een enkele uitzondering na) steeds grotere winsten maken. En als de schuldigen al ontslagen worden, zoeken ze met grote bonussen hun heil elders, waar ze hun terroristische activiteiten gewoon voortzetten.

Advertentie

3 Reacties op “Juiste terminologie: crimineel terrorisme!

 1. Opnieuw een voorbeeld (helaas)van de onvoorstelbare verpaupering van “onze maatschappij”. “Wij” worden “geregeerd” door “de politiek”: meest lieden die het wellicht goed bedoelen maar geen flauw idee hebben van de werkelijkheid; van de criminele oplichters in de bankwereld en de “onwetenden” in de politiek. Als wij zo doorgaan met het verspelen van “ons erfgoed” dan weet ik niet wat het ultieme gevolg zal zijn. Maar ik zie niet veel goeds in het verschiet. Ik denk dat een begin kan zijn: het verbannen van politieke partijen uit regeringsverkiezingen. Op die plek horen echte deskundigen, wie dat dan ook zijn. Bij voorkeur dus juist geen leden van een “politieke partij”, omdat die “verblind” zijn door een zeer nauwe visie, als er al van een visie sprake is. Wij hebben hulp nodig van echte wetenschappers, die een “ideaal model” voor onze toekomst kunnen formuleren alsmede de weg daarheen….

 2. Door zijn vergelijking met verkrachting van kinderen en agressie zal Keiserj ongetwijfeld applaus oogsten bij gelijkgestemden, maar afkeer bij mensen die geen zin hebben in dit soort teksten. Dat lijkt me niet de bedoeling. Wat je wilt is een rechtstaat waarin criminaliteit wordt bestraft.
  In een pleidooi voor het aanpakken van dit soort criminaliteit zou ik graag oplossingsgericht willen debatteren. Hoe zorgen we er voor dat deze bankiers/politici/mensen die misbruik maken van voor de rechter komen. Een internationaal strafhof voor economische delicten?

  Van Heck wijst op de beperkte deskundigheid van politici. Mee eens, maar zowel voor politici als voor deskundigen geldt dat deskundigheid zonder integriteit niet de oplossing is. Dus: doen we er alles aan om de integriteit in organisaties te waarborgen en hoe stellen we het omgaan met hebzucht, agressie en gebrek aan empathie aan de orde op micro en macro niveau..

  • Beste Else,
   De vergelijking met kindermishandeling is inderdaad ongelukkig. Het ging mij vooral om de terminologie richting banken. Steeds wordt er maar in de pers gesproken over ‘sjoemelen’ met (bijvoorbeeld) Libor tarieven, maar het gaat niet om sjoemelen, maar om fraude, misleiding, diefstal, terrorisme.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.