‘We kunnen het aan’

De hervorming van het geldstelsel is minder ingrijpend dan de afschaffing van de slavernij en de emancipatie van de vrouw. Dus dat kunnen we als samenleving zeker aan en het is net zo hard nodig. Zo zei George van Houts, namens burgerinitiatief Ons Geld, woensdag in de Tweede Kamer.

Achterban

Beslissers laten zich niet overtuigen door een toneelstuk, zoals bij voorstellingen van toneelgroep De Verleiders gebeurt met het publiek (dat door politici wordt beschouwd als hun achterban). In de Tweede Kamer komt het aan op argumenten: een rationele weergave van pro’s en contra’s.

Belangstelling

’s Avonds vertelde Van Houts bij Pauw dat het debat na zijn betoog meer belangstelling had van Kamerleden dan eerdere burgerinitiatieven. “Veel partijen vroegen spreektijd aan. Minister Dijsselbloem vroeg de Kamer om een opdracht tot het doen van onderzoek. Waarschijnlijk wordt dit uitgevoerd door de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.”

Er komt een boek

Momenteel werkt Van Houts voor uitgeverij Querido aan een boek over de voorstelling die door De Verleiders wordt gespeeld. “Het publiek was vaak zo geïmponeerd dat ze met de verkregen kennis ook iets wilden gaan doen. Het boek komt er voor hen en voor degenen die niet bij de voorstelling aanwezig zijn geweest.”

Slikken en stikken

Daarnaast werken De Verleiders aan een nieuw stuk. De voorstelling heet Slikken en stikken en gaat over de zorgverzekeraars en de farmaceutische industrie. Martijn Fischer vervangt als acteur Pierre Bokma.

Initiatiefnemers

Ook al wordt Van Houts door zijn optreden wellicht gezien als de held van Ons Geld, hij is niet de enige die zich ervoor inzet. Initiatiefnemers waren ook: Ad Broere, Martijn Jeroen van der Linden, Luuk de Waal Malefijt en Edgar Wortmann.

Verleiders -PrtSc webpag speellijst

Klik op de foto voor de speellijst van De Verleiders.

Advertentie

2 Reacties op “‘We kunnen het aan’

  1. Pingback: Raad weet (zich geen) raad? | Verhuis je Geld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.