Van dakpannen naar lokrentes?

De banken lijken nieuwe trucjes uit te halen om de consument te bedotten. Dat concluderen Rob en Roland in de laatste nieuwsbrief van Van Spaarbank Veranderen. Ze hebben zich eens even verdiept in de gebeurtenissen op het gebied van de spaarrente sinds september 2011. Die gebeurtenissen waren opvallend!

In september 2011 kwamen OHRA en Delta Lloyd (‘toevallig’ onderdeel van hetzelfde concern) opeens met een flinke verhoging van hun spaarrente op vrij opvraagbaar spaargeld: van 2,3% naar 2,9%. Mooi natuurlijk, want dat ontketende toch wel een concurrentieslag waar spaarders mooi van konden profiteren.

Minder mooi is de illusie die spaarders wellicht hebben gekregen, dat ze bij OHRA en Delta Lloyd goed zitten voor een hoge spaarrente. Inmiddels hebben deze clubs hun rente namelijk allang weer verlaagd naar een niveau dat echt niet meer meedoet met de top van de spaarrentes. Dus wie destijds naar één van deze twee is overgestapt voor een hogere rente, zou z’n geld er inmiddels allang weer weggehaald moeten hebben.

De ellende is natuurlijk dat niet iedereen even goed oplet. Er zal dus ongetwijfeld het nodige aan spaargeld zijn blijven hangen bij deze verzekeraars, die kennelijk graag werken met lokkertjes. Dat is een nieuwe ontwikkeling na het verdwijnen van het dakpannensysteem met de rente op spaarrekeningen.

Moeten we nu boos zijn op OHRA en Delta Lloyd? Tja, kun je doen. Beter is om altijd zelf goed in de gaten te houden wat er gebeurt met de spaarrente op jouw rekening. En of je nog wel goed zit met je spaargeld. Banken die volgens het onderzoek wel consequent hoge rentes bieden zijn Westland Utrecht, Centraal Beheer, MoneYou en LeasePlan Bank.

Advertentie

Een Reactie op “Van dakpannen naar lokrentes?

  1. Pingback: Hoogste Spaarrentes - Actierente onduidelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.