De crisis … voorbij … de crisis?

ABN AMRO gebouw-2

Hebben de banken schoon schip gemaakt en zullen de hervormingen een volgende crisis voorkomen? Daarover wordt maandag 7 december gediscussieerd in Pakhuis de Zwijger.

Gratis toegang

Sprekers tijdens de gratis toegankelijke avond zijn onder meer: Arnoud Boot, Tony de Bree, Ewald Engelen, Mirjam de Rijk en Rens van Tilburg. De laatste en Engelen zijn het erover eens dat de overheid weinig heeft geleerd. Van Tilburg schreef daarover een column die niet online staat.

Zeepbel hersteld

Engelen schreef in NRC dat er weliswaar tekenen zijn van een opgaande lijn, maar dat het erop neerkomt dat de oude zeepbel in ere wordt hersteld: “De banken hebben de politici in hun zak.” Zo heeft de ECB-top overdadige contacten met banken waarvan de noodzaak onduidelijk is.

Wettekst

Ook schrijft Engelen over cocogate (zie het eerdere artikel op deze website), een publicatie van NRC waaruit bleek dat ING een wettekst heeft geschreven die door de minister letterlijk is overgenomen.

Banken krijgen hun zin

Ewald Engelen bij Soulvability

Hieruit doemt volgens hem een patroon op. “Net als voor de crisis krijgen banken op de belangrijke dossiers hun zin. Of het dreigement nu luidt dat men vertrekt als het gekrakeel over de bonussen niet ophoudt, zoals ING-bestuurder Tilmant voor decrisis deed. Of dat de kredietverlening opdroogt als de rente op coco’s niet aftrekbaar is, zoals ING na de crisis deed. Maakt niet uit. Het is en blijft chantage.”

Advertentie

Een Reactie op “De crisis … voorbij … de crisis?

  1. Hoezo volgende crisis..man de crisis wordt alleen maar erger..het slimste van allemaal is wel dat we direct van onze roeverheid af moeten..zij worden aangestuurd door de elite en sluizen onze belastingcenten door naar de elite! Hiervan wordt o.a. bijgedragen aan het sprayen van chemtrails, waarvan bijna niemand van op de hoogte is. Tja , we kijken naar de lucht en volgen het gemanipuleerde (weer)journaal en geloven ook nog wat hier voor leugens verspreid worden! We moeten massaal doorpakken ook in de zorg, ook hier zien weer de elite die ons uitzuigt..steeds minder vergoedingen, maar steeds hogere premies…! Ik zeg kappen ermee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.