VjG-kort: bankbreuk in boek

Finance Lab

In deze aflevering een aantal korte vermeldingen. Zo maakte The Finance Innovation Lab een video met een grote variëteit aan plannen en projecten voor een betere financiële wereld. En hoe is het afgelopen met de stresstest voor banken?

Passie en talent

De oprichting van Bunq Bank is door auteur Siebe Huizinga vastgelegd in het boek Breken met banken. Volgens Uitgeverij Kompas is het een heel persoonlijk verslag vol passie, talent en idealisme. De omslag bevat een aanbeveling van Joris Luyendijk.

Quickscan van sociaal rendement

Triodos Bank in het Verenigd Koninkrijk heeft een quickscan om het sociaal rendement van je investeringen te berekenen. Ook werken zij mee aan een onderzoek van Ethex naar ethisch investeren.Boek bunq Breken met banken

Ondernemers tegen belastingontwijking

Ondernemers in het dorp Crickhowell voeren actie voor eerlijke concurrentieverhoudingen zodat grote bedrijven niet langer belasting kunnen ontwijken.

Stemmen met je portemonee

Stemmen kun je met een potlood op een stembiljet en met je portemonnee, zo zegt dit blog bij Follow The Money.

Stresstest banken

De grotere Europese banken hebben onlangs een zogenaamde stresstest ondergaan van de European Banking Authority. Dit gebeurt om na te gaan of ze bestand zijn tegen een nieuwe crisis. ASN Bank heeft als dochter van SNS Bank, die onder toezicht staat van de overheid, een bijzondere positie. SNS heeft een andere stresstest met succes doorstaan, zo maakte de bank bekend.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.