Goed nieuws uit Canada en Nigeria

In Canada is een ethische bank opgericht, gefinancierd via crowdfunding. In Nigeria helpt een bank de lokale economieën in hun marktgebied, door middel van opleidingsprogramma’s.

toronto-uitsnede

Transparantie

Crowdfundingplatform FrontFundr verzamelde meer dan een miljoen Canadese dollars voor de Impak bank die naar eigen zeggen meer maatschappelijke verantwoordelijkheid in het financiële systeem wil zien. De bank belooft ‘volledige transparantie’ en krijgt kantoren in Toronto, Montreal en Parijs.

_Bank stimuleert maatschappelijk verantwoord gedrag

In Nigeria is de schooluitval heel hoog omdat jongeren niet door hun ouders gestimuleerd worden om te leren. Ook net naleven van schoolregels levert problemen op. Als gevolg hiervan is het gemiddelde opleidingsniveau laag, wat ook weer gevolgen heeft voor de economie van het land.

Kennis, vaardigheden en zelfvertrouwen

De bank LAPO heeft een opleidingsprogramma gemaakt voor praktijkgericht leren, mede als voorbereiding op ondernemerschap. Doel van het programma is dat de deelnemers kennis, vaardigheden en zelfvertrouwen opdoen om succesvol te zijn. Ook worden zij gestimuleerd om een actieve rol te spelen in de samenleving. Wie het minimaal zes maanden volhoudt kan een lening bij de bank krijgen.

Certificatennigeriaanse-jongen-uitsnede

De Nigeriaanse overheid verstrekt certificaten na afloop van de opleiding. Voor LAPO-topman  Godwin Ehigiamusoe is het belangrijk de jongeren op weg te helpen en is ook de economie van het land daarbij gebaat.”We moeten ze van de straat halen en in hun kracht zetten.”

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.